Sabtu, 3 Mei 2014

Ana Farhana turns 23th

Assalamualaikum w.b.t 

haaaaaiiiiiiiii kamuuu.. *sambil lambai-lambai tangan ... sihat ?? mudah-mudahan sihat la hendaknya ya...

setelah sekian lama tidak hapdet blog, dan sekarang timbul rasa keinginan maw tulis blog yang telah lama tertangguh... banyak cerita ni maw dikongsi-kongsi  ni... sekarang baru ada masa ok...

Sebenarnya aku lupa bila kejadian ni... mungkin sebelum cuti midsem kali .. dalam awal-awal bulan april atau akhir mac..okey, seriiuussss lupaa *dua-dua tangan pegang kepala..

Alkisahnya... seperti biasa , aku dan kawan-kawan aku maw sambut birthday Ana Farhana yang tertangguh hari tu.. Hari lahir nya pada 17 Mac yang laluuuu.... tengok betapa lamanya kan.. sekarang bulan 5 baru ada masa update blog... *buzy...buzy...buzy

Surprise ?? ofkos la ada ... sebab tu kami tak suka sambut tepat hari lahir nya,, jadi kami cadang buat hari lain..  yesss aku ingat.. hari yang kami sambut tu.. hari selasa... sebenarnya langsung x dirancang maw buat surprise macam mana..tapi Allah datangkan idea yang baik punya untuk men'surprise-kan kawan comel saya ni " Ana Farhana ...

Aina , Kasz dan Jujut pada masa tu memang tengah buat kerja di bilik SAC dan ada la juga kawan yang lain.. jadi aku ni datang menyebok jak..haha..*bole ka macam tu.. 
Tepat juga pada masa tu , c Ana ni maw datang lepak-lepak dengan kami di bilik SAC... melepaskan rindu la setelah berminggu-mingguan tak jumpa...  jadi disitu la aku,Aina,Kasz dan Jujut ni start buat planning men'surprise - kan c Ana..

Aku dan Kasz pi Mall , tujuan utama beli makan malam dan ada urusan di kedai komputer.. konon,habis semua urusan tu , kami p beli kek ... masa tu..mula-lah sms c Ana mana sudah keberadaannya .. sampai la dia maw sama-sama dengan aku p bilik SAC...hahh sudah ?? nasib baik masa tu dia tak tahu yang Kasz ada sekali sama aku.... Order makanan sudah, tinggal kek lagi belum.. aku dan Kasz p beli kek ... masa tengah cari kek tu.. tiba-tiba ada sms masuk..

** ting tong **
Ana : mana ko .. aku depan bank islam sudah ni..

( Aku dan Kasz mula gabra suda ni... jarak antara Bank Islam dan Kedai kek sangat la dekat..
kalau c Ana tiba-tiba jalan lalu kedai kek konfem kantoi ni.. )

aku pun balas sms c Ana .

Aku : jap ya.. kasi keluar duit dulu di BSN.

(fuhhh nasib baik depan kedai kek , BSN.. jadi senang buat ayat )

aku pun tinggalkan si Kasz , 1 orang di Kedai Kek ... konon-konon p BSN jap... pastu baru p Bank Islam jumpa Ana.. sekali jumpa Ana, buat dont know jak... pastu kami sama-sama p tunggu makanan siap baru gerak sama-sama p bilik SAC.

Masa ni , Kasz sudah sampai bilik SAC dan mereka-mereka disana prepare la apa yang patut. Masa aku dan Ana sampai depan bilik SAC , tengok bilik tu gelap...  

Ana : Napa bilik ni gelap ?
 Aku : mungkin dorang tengah layan movie..
Ana : oo... ( *percaya )
Aku : jom la masuk.. (*suruh c Ana yang dulu masuk )

Si Ana pun membuka pintu... dannnnn

**Tara**

Kasz , Jue , Eyna : Happy Belated Anna...
Ana : *muka terkejut 
aku : hehehe
Ana : eee... percaya sudah aku si Bibie cakap yang kamu tengok movie...ceit...

---------- Mission Accomplish -----------

Begitulah al-kisahnya macam mana si Anna surprise... kan Ana kan... terkejutkan kann... ahahhaha... 









notakaki:
#1  Selamat Hari Lahir Anna Sayang ...  :3
#2 Semoga impian mu maw jadi bussiness women tercapai... Aminn
#3 Sentiasa tingkatkan hubungan kita sama Allah dan rasul-Nya..
#4 Cepat-cepat kawin.... hehe
#5 Semoga ukhuwah kita akan kekal dan tiada penghujungnya... bertemu di dunia... bertemu juga di Akhirah sana...
#6 Sayang ko .. muahhh muahhh *flyingkiss
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks