Jumaat, 7 Mac 2014

JuJut . Selamat hari jadi !


Assalamualaikum w.b.t dan Salam Jumaat..


Lama tidak update blog ni tuan..Apacitaaa !! pasaiipaa !! 

Relax la kawan...masih ada lagi yang lebih penting dan sangat penting berbanding menulis entry..kahkahkah.

Kembali kepada tajuk diatas.


- Watak Utama : Jumarni a.k.a Jujut - 

Minggu lepas aku dan kawan-kawan aku yang lain membuat onar untuk men'suprise kan hari jadi sahabat seorang ni. Namanya Jumarni Moh Amin atau lebih dikenali sebagai Ecie,Jue atau Jujut.Jujut tu aku jak yang panggil dia begitu. Sebenarnya harijadi dia 23 Febuari yang lalu, tapi takkan la mahu suprisekan birthday girl pada hari yang sama kan ..kantoi la kan. 

Jadi minggu lepas, si Jujut ni maw beli barang tapi ndak bagitau pun kami kawan yang lain ni ajak pi teman beli barang T.T  *sedih ai.. Jadi perancangan untuk kenakan si Jujut ni bermula apabila si Ana bagitau kami yang dia teman si Jujut pi beli barang .. Jadi si Ana , Jujut dan Ayue sudah gerak awal pi Changlun beli barang.. Aku , Aina , Piko , Eccek gerak p Changlun lepas Asar..Si Jujut langsung xtaw yang kami p Changlun...berabis sudah kami 4 orang bertapuk (*menyorok) supaya dia ndak tahu pun kami pi Changlun.

Sampai jak kami 4 orang di Changlun,terus pi beli kek. Habis jak si Jujut beli barang,c Ana konon-kononnya ajak pi makan malam.Jadi kami yang 4 orang ni masih lagi menyorok supaya ndak ketahuan sama birthday girl. Sudah line clear si Jujut fokus tengok cerita di Tv.. Kami 4 orang masuk p kedai makan tu dan aku terus tutup matanya.. sekali aku lepaskan tanganku daripada matanya,si Jujut tengok depan nya ada kek..punya main dia terharu sampai dia mahu menangis ni tapi ditahan-tahannya supaya kami kawan-kawannya ndak nampak dia menangis..hahaha.. Oh yaa,.lupa pula  turut pakatan men'suprisekan birthday girl ini si Kasz dan roomate nya.

Alhamdullilah.Suprise birthday girl SUCESS !!


Nampak kan Jujut terharu... - sayang Jujut -


Dari kiri : Eccek - Kasz - Aina - Ana - Piko - Aku - Ayue
bersama birthday girl


Sanah Helwa Jujut.
Maafkan kami sebab ingat-ingat lupa konon birthday mu.
Semoga berjaya dunia akhirat.
Semoga sentiasa shomeL.

Sama-sama kita berusaha jadi muslimah solehah, anak solehah dan akan datang isteri solehah.

i love you lillah.
We love you lillah.
Allah love you.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks