Ahad, 7 April 2013

Walaupun lambat, maw celebrate jugak .

Assalamualaikum w.b.t


Maap .. maap .. maap .. agak berbulan lamanya baru maw fikir hapdet blog. Serius ba , banyak ni maw share sama kamurang TETAPI  masuk jak sem baru segala assignment , projek , program yang dak putus-putus datang menghampiri bagai air yang dicincang xkan putus...hehe.

Entry kali ini , telah berlaku beberapa hari yang lepas sebelum cuti midsem dan baru sekarang ada masa baru nak menghapdet,sekarang kan dah cuti midsem jadi kebanyakan masa akan dihabiskan dalam bilik , hadap laptop dan menyiapkan segala projek dan esaimen..

Selasa lepas , aku dan daling-daling aku telah merancang buat birthday party secara kecil-kecilan untuk Jue dan Anna , Sepatutnya birthday Jue ( 23 Feb ) dan Anna ( 17 Mac ) yang lalu,sengaja dikasih lambat2 supaya dorang dua x perasan .. segala drama dibuat sepanjang perjalanan .. alkisahnya.. 


C Unie ambil aku & Aina di Mall . Masa tu, kami 3 merancang memang mau ambil si Jue di Kachi ( birthday girl).. dalam perjalanan ambil si Jue tu, kami pun plan la apa maw dikasi surprise kunun sama si Jue.sekali tu dapat la idea... masa dalam kereta, c Unie bagitaw si Jue,ada meeting petang tu .. berabis ni bercerita-cerita supaya ndak terkantoi ni.. tiba-tiba hp c Unie berbunyi (*padahal Aina yang call si Unie) Si Unie pura-pura ambil hp dan bagi si Aina suruh jawab kunun ..

Aina : Hello , sorry ya, si Unie tgh driving ... blablabla~

dah tu,si Aina abis bertelefon (*b'call sendiri) dia kestaw la kami yang meeting tu batal..si Jue pun time tu masih ndak tau apa yang sebenarnya terjadi ni.. aku pun apa lagi..

bibie :  " Apa..makan kita di Misc ?? "
Unie : "Apaaa"
Aina :" Jom, lama sudah kita x makan sama-sama kan.."
Unie :" jom ambil si Kas.. Jue, telepon ko si Ana suruh turun..kita makan sama-sama"
Jue : "ba..."

 lepas ambil si Kas, kami berlima pun menuju ke Cafe Dpp Misc..aku sengaja kasi tinggal keropok Tasen dalam kereta sebab kek pun dalam kereta,jadi ada jugak alasan kalau maw maw ambil kek nanti...Semasa di cafe Misc tu lagi,sengaja lagi borak-borak yang memang Anna dan Jue fikir untuk makan jak la.Sudah 5min duduk di  cafe tu ,aku pun..

bibie : " alaa, kopok Tasen dalam kereta " ,Kas teman ba ambil keropok.."
Kas : " ba , jomm"

Aku dan Kas pun ambil keropok Tasen kononnya sekali ambil Kek di kereta..masa maw pi cafe tu balik c Aina dan Anna pun tengah beli air ni..terpaksa bertapuk dan menunggu kejap sampai dorang duduk.. Si Kas pulak kononnya p tempat c Unie , tanya mana satu button unlock kereta ni sebab dia maw tengok line clear ka sudah atau belum...

Agak-agak da line clear tu , aku dan Kas pun masuk sambil bawa kek...SELAMAT HARI JADI ..lalala -cerita tamat-

   Watak Utama pada hari kejadian .. Jue & Anna

  Keroppi + Kek pelangi = Alhamdullilah kenyang ;p


Maap terpaksa buat muka jellek :p
The Daling .


Yang paling penting Keropok Tasen yaww

Terima kasih kepada orang yang buat montage untuk kami ... so sweet ...
toching ni masa tengok. T.T 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks