Sabtu, 27 April 2013

Media Prima is the bestt Broo

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdullilah.Alhamdullilah.Alhamdulillah.. 


Kali ini , aku nak cerita pasal cuti Midsem aku yang lalu  yang memang tersangat la sebokk sehingga segala Assignment langsung tidak disentuh...

4 April yang lalu , Kelab Multimedia, ada menganjurkan program iaitu Melawat Media Prima & Pertukaran maklumat dengan pelajar Multimedia UPM.okeyh,yang ini aku cerita entry lepas ini.Itupun kalau diingat ..hehe. Memang selama ini tengok dalam  TV3 jak la suasana media prima tu, macam MHI , WHI dan BH .. memang dalam tivi,semua tu nampak set tu besar & luas jak tapi sebetulnya x luas juga dan x besar juga.." Huu,memang pandangan mata memang selalu menipu..hukhuk" Tapi memang pernah terlintas dalam hati jugak , apa la rupa sebenar atau disebalik tabir MHI,WHI dan BH tu.. 

okeyh  dah.. Malas nak taip banyak2.. cukup untuk pengenalan itu sahaja.

Lokasi : Media Prima ,
pemandangan diluar bangunan dan security disitu memang la amat tegas .. 
*dah,namanya security,kenalah tunjuk muka berwibawa kan..


Sebelum masuk kena pakai Sticker ni
*Sebab , kalau x pakai sticker ni,kami mungkin dianggap staff disitu , paling tidak pun dianggap artis..haha..sebagai langkah berjaga2 pakai sticker yang menandakan kami adalah pelawat


Antara yang boleh dilihat dalam bangunan Media Prima ..
Lawatan kami ni fokus untuk TV3 jak , Oleh kerana masa tidak mencukupi,set TV9 , TV 7 dan 8 TV tue kami tidak sempat untuk dilawat..

Perghhh , memang Multimedia betul lah dalam bangunan Media Prima ni,
Kiri Kanan , Apple , MAC OS , TV banyak-banyak , Camera...
*Pening Sat dengan teknologi-teknologi ini..


Lelaki itu adalah tour guide kami, En.Faris..
Memang Sporting dan siap untuk tolong gambar kami lagi sebab kami-kami yang pelawat ni terlalu syok dan teruja masuk set ..

Ini adalah set Berita Harian ( BH ) yang lama...
*Macam jadi pemberita 5 kepala jap ..

Ini pula set untuk MHI ..

Bibie : Apa pendapat kamurang tentang isu globalisasi yang sedang melanda dunia sekarang!!
Jue ( TudungPink) : Xdapat jawab, senyum jak laa...
Unie (Shawlputih ) : apa beno susah soklan ni, ada dalam kertas ni x??

*poyo(s) konon berlagak macam sedang ditemuramah betul ni..
apa-apa pun, terima kasih cameraman..Nice shot yaw !!


( Atas Kiri ). Gambar dengan Peminat 
( Atas kanan ). Ada Peminat maw gambar curi-curi , jadi terpaksa tengok dia dan senyum
 ( Bawah Kiri ) . Pengacara sedang buat Live " Muslimah Hari Ini (MHI) " ..
( Bawah Kanan ).: Kata Pengarah, Awak tak sesuai jadi Pengacara,jadi saya lucutkan awak jadi CameraGirl pulak .. +.+'

Budak Multimedia + IT + Staff + Lecturer...
thumbs Up  !

Lelaki itu adalah Pemberita , x silap namanya NIZAM .. erm , yaka..
*maaf  saya tengok berita tv1 ..hehe ..jadi x kenal

Gambar atas : Perempuan baju hitam itu juga merupakan tour guide kami.. dan memang sempoii .. 

Nama pun Media Prima mesti ada artis kan...

1 - Hunny Madu.. Ommoo , serius comel
2 - Teh Syuhada - Cantikkk , kalau labuhkan shawl tu lagi mesti lagi cantikk
3 -  ermm.. siapa ya? lupa dah namanya..
4 -  DJ Suraya - Walaupun tengah ON Air , sempat jugak layan kamek ni.. thanks!

 Lepas dari Media Prima , kami ke bangunan sebelahnya..
Shopping Mall One Utama 
- Lorhh dekat je rupanya..


We are The Daling .. kurang dua orang ..
( Bondeng , Enceng , Tobek & Bibo' )

Atas kiri : Muka lapar ... 
Atas Kanan : Eh, ada menu la...
Bawah Kiri : Nasi goreng ( RM5 + ) , Spagetti ( Rm9+) ..Mahal gilak
Bawah kanan : huu, nasib baik pengarah belanja makan.. jimat duit ,alhamdullilah


Alhamdullilah , done for this entry ..  KBAI ~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks