Sabtu, 27 April 2013

Media Prima is the bestt Broo

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdullilah.Alhamdullilah.Alhamdulillah.. 


Kali ini , aku nak cerita pasal cuti Midsem aku yang lalu  yang memang tersangat la sebokk sehingga segala Assignment langsung tidak disentuh...

4 April yang lalu , Kelab Multimedia, ada menganjurkan program iaitu Melawat Media Prima & Pertukaran maklumat dengan pelajar Multimedia UPM.okeyh,yang ini aku cerita entry lepas ini.Itupun kalau diingat ..hehe. Memang selama ini tengok dalam  TV3 jak la suasana media prima tu, macam MHI , WHI dan BH .. memang dalam tivi,semua tu nampak set tu besar & luas jak tapi sebetulnya x luas juga dan x besar juga.." Huu,memang pandangan mata memang selalu menipu..hukhuk" Tapi memang pernah terlintas dalam hati jugak , apa la rupa sebenar atau disebalik tabir MHI,WHI dan BH tu.. 

okeyh  dah.. Malas nak taip banyak2.. cukup untuk pengenalan itu sahaja.

Lokasi : Media Prima ,
pemandangan diluar bangunan dan security disitu memang la amat tegas .. 
*dah,namanya security,kenalah tunjuk muka berwibawa kan..


Sebelum masuk kena pakai Sticker ni
*Sebab , kalau x pakai sticker ni,kami mungkin dianggap staff disitu , paling tidak pun dianggap artis..haha..sebagai langkah berjaga2 pakai sticker yang menandakan kami adalah pelawat


Antara yang boleh dilihat dalam bangunan Media Prima ..
Lawatan kami ni fokus untuk TV3 jak , Oleh kerana masa tidak mencukupi,set TV9 , TV 7 dan 8 TV tue kami tidak sempat untuk dilawat..

Perghhh , memang Multimedia betul lah dalam bangunan Media Prima ni,
Kiri Kanan , Apple , MAC OS , TV banyak-banyak , Camera...
*Pening Sat dengan teknologi-teknologi ini..


Lelaki itu adalah tour guide kami, En.Faris..
Memang Sporting dan siap untuk tolong gambar kami lagi sebab kami-kami yang pelawat ni terlalu syok dan teruja masuk set ..

Ini adalah set Berita Harian ( BH ) yang lama...
*Macam jadi pemberita 5 kepala jap ..

Ini pula set untuk MHI ..

Bibie : Apa pendapat kamurang tentang isu globalisasi yang sedang melanda dunia sekarang!!
Jue ( TudungPink) : Xdapat jawab, senyum jak laa...
Unie (Shawlputih ) : apa beno susah soklan ni, ada dalam kertas ni x??

*poyo(s) konon berlagak macam sedang ditemuramah betul ni..
apa-apa pun, terima kasih cameraman..Nice shot yaw !!


( Atas Kiri ). Gambar dengan Peminat 
( Atas kanan ). Ada Peminat maw gambar curi-curi , jadi terpaksa tengok dia dan senyum
 ( Bawah Kiri ) . Pengacara sedang buat Live " Muslimah Hari Ini (MHI) " ..
( Bawah Kanan ).: Kata Pengarah, Awak tak sesuai jadi Pengacara,jadi saya lucutkan awak jadi CameraGirl pulak .. +.+'

Budak Multimedia + IT + Staff + Lecturer...
thumbs Up  !

Lelaki itu adalah Pemberita , x silap namanya NIZAM .. erm , yaka..
*maaf  saya tengok berita tv1 ..hehe ..jadi x kenal

Gambar atas : Perempuan baju hitam itu juga merupakan tour guide kami.. dan memang sempoii .. 

Nama pun Media Prima mesti ada artis kan...

1 - Hunny Madu.. Ommoo , serius comel
2 - Teh Syuhada - Cantikkk , kalau labuhkan shawl tu lagi mesti lagi cantikk
3 -  ermm.. siapa ya? lupa dah namanya..
4 -  DJ Suraya - Walaupun tengah ON Air , sempat jugak layan kamek ni.. thanks!

 Lepas dari Media Prima , kami ke bangunan sebelahnya..
Shopping Mall One Utama 
- Lorhh dekat je rupanya..


We are The Daling .. kurang dua orang ..
( Bondeng , Enceng , Tobek & Bibo' )

Atas kiri : Muka lapar ... 
Atas Kanan : Eh, ada menu la...
Bawah Kiri : Nasi goreng ( RM5 + ) , Spagetti ( Rm9+) ..Mahal gilak
Bawah kanan : huu, nasib baik pengarah belanja makan.. jimat duit ,alhamdullilah


Alhamdullilah , done for this entry ..  KBAI ~

Ahad, 7 April 2013

Walaupun lambat, maw celebrate jugak .

Assalamualaikum w.b.t


Maap .. maap .. maap .. agak berbulan lamanya baru maw fikir hapdet blog. Serius ba , banyak ni maw share sama kamurang TETAPI  masuk jak sem baru segala assignment , projek , program yang dak putus-putus datang menghampiri bagai air yang dicincang xkan putus...hehe.

Entry kali ini , telah berlaku beberapa hari yang lepas sebelum cuti midsem dan baru sekarang ada masa baru nak menghapdet,sekarang kan dah cuti midsem jadi kebanyakan masa akan dihabiskan dalam bilik , hadap laptop dan menyiapkan segala projek dan esaimen..

Selasa lepas , aku dan daling-daling aku telah merancang buat birthday party secara kecil-kecilan untuk Jue dan Anna , Sepatutnya birthday Jue ( 23 Feb ) dan Anna ( 17 Mac ) yang lalu,sengaja dikasih lambat2 supaya dorang dua x perasan .. segala drama dibuat sepanjang perjalanan .. alkisahnya.. 


C Unie ambil aku & Aina di Mall . Masa tu, kami 3 merancang memang mau ambil si Jue di Kachi ( birthday girl).. dalam perjalanan ambil si Jue tu, kami pun plan la apa maw dikasi surprise kunun sama si Jue.sekali tu dapat la idea... masa dalam kereta, c Unie bagitaw si Jue,ada meeting petang tu .. berabis ni bercerita-cerita supaya ndak terkantoi ni.. tiba-tiba hp c Unie berbunyi (*padahal Aina yang call si Unie) Si Unie pura-pura ambil hp dan bagi si Aina suruh jawab kunun ..

Aina : Hello , sorry ya, si Unie tgh driving ... blablabla~

dah tu,si Aina abis bertelefon (*b'call sendiri) dia kestaw la kami yang meeting tu batal..si Jue pun time tu masih ndak tau apa yang sebenarnya terjadi ni.. aku pun apa lagi..

bibie :  " Apa..makan kita di Misc ?? "
Unie : "Apaaa"
Aina :" Jom, lama sudah kita x makan sama-sama kan.."
Unie :" jom ambil si Kas.. Jue, telepon ko si Ana suruh turun..kita makan sama-sama"
Jue : "ba..."

 lepas ambil si Kas, kami berlima pun menuju ke Cafe Dpp Misc..aku sengaja kasi tinggal keropok Tasen dalam kereta sebab kek pun dalam kereta,jadi ada jugak alasan kalau maw maw ambil kek nanti...Semasa di cafe Misc tu lagi,sengaja lagi borak-borak yang memang Anna dan Jue fikir untuk makan jak la.Sudah 5min duduk di  cafe tu ,aku pun..

bibie : " alaa, kopok Tasen dalam kereta " ,Kas teman ba ambil keropok.."
Kas : " ba , jomm"

Aku dan Kas pun ambil keropok Tasen kononnya sekali ambil Kek di kereta..masa maw pi cafe tu balik c Aina dan Anna pun tengah beli air ni..terpaksa bertapuk dan menunggu kejap sampai dorang duduk.. Si Kas pulak kononnya p tempat c Unie , tanya mana satu button unlock kereta ni sebab dia maw tengok line clear ka sudah atau belum...

Agak-agak da line clear tu , aku dan Kas pun masuk sambil bawa kek...SELAMAT HARI JADI ..lalala -cerita tamat-

   Watak Utama pada hari kejadian .. Jue & Anna

  Keroppi + Kek pelangi = Alhamdullilah kenyang ;p


Maap terpaksa buat muka jellek :p
The Daling .


Yang paling penting Keropok Tasen yaww

Terima kasih kepada orang yang buat montage untuk kami ... so sweet ...
toching ni masa tengok. T.T 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks