Rabu, 26 Disember 2012

Dinner Dinner Dinner

Assalamualaikum w.b.t ..

Sebelum bulan disember menutup tirainya , dan aku sebagai tuan tanah ini akan sibuk dan berhempas-pulas dalam mengharungi exam final yang semakin lama makin menghampiri .. adalah lebih baik aku cepat2 hapdet ini blog sebelum tikus, cicak, cengkerik, harimau,beruang dan segala haiwan akan bersarang dan membuatkan blog aku ini menjadi zoo..

Hey , Bibie .. awat ang dok lame x hapdet blog hah !!
hari-hari aku bukak blog ang tapi xdop pulak entry baruuu ...
-Anonymous


Weiyh .. weiyh .. sorry la kepada rakyat-rakyat jelata yang setia menunggu post-post aku *okay,buat-buat ada jak la.. bukan takmaw hapdet , oleh kerana kekangan masa menghalang daku menghapdet .. Banyak jak cerita yang boleh dikongsi tapi sebagai student *ayat minta ditampar .. banyak lagi komitmen yang perlu didahulukan dan menghapdet blog ini dijadikan kerja yang terakhir..*minta ditampar lagi ..

hey bibie , apa la komitmen muuu !!
- Mak Jah

As you know , selain menyiapkan esaimen , projek , buat game , tulis blog ( tugasan ) , kuiz yang datang dengan tiba-tiba , meeting dan join program *hah , amekaw .. komitmen ni !! aku jugak kena menghadiri dinner  dan bulan ni jak ada 3 dinner yang kena ada aku..haha * lagak macam Vip la shangatt .. weii , betul hapa.. selain daripada menghadiri dinner ini dapat mengeratkan hubungan sillaturrahim dan berkenal-kenalan antara satu sama lain .. Dinner ni jugak dapat mengisi perut yang kosonng ni dengan makanan-makanan yang tak pernah lagi daku merasainya .. haha *komitmen la sangatttt..

1) DE BAYU WONDERFUL NIGHT
TEMA : COLOUR BLOCKING
TEMPAT : SEKITAR KOLAM RENANG PUSAT SUKAN

Backdrop .. 

Colour Blocking la sangat..
Walau apa pun kita pakai yang penting ikut syariat nya .. :)
Cover your aurah , insyaAllah you will be safe :)



 lovely-dovey ..
colourfull like rainbow..
* mata blink-blink tengok baju warna-warni
The Pengarah and The exCo..Yaww !!
Sepet , Dalink Anna , Dalink Eyna , Dalink Kasz , Dalink Jue & me


# Thanks to my Sister , poskan adeqmu Skirt RnR yang superDuper Cantikk !! 

2. JALINAN UKHUWAH SISWI SAGA ( DINNER BLOCK )
TEMA : SANTAI
TEMPAT : DEWAN KEMBARA 

De backdrop ..

 Setiap paras kena buat persembahan ..
So, paras ku buat persembahan " Aci-Aci buka pintu "
Aku sebagai P-Ramlee..
* lucu pulak bila teringat pasal ni !! 

 Serius semua muka dengar PV  bagi ucapan ..

And the result .. paras ku dapat NO.2 ..
wahh .. * sambil lompat-lompat
tidak sangka owh , kami fikir johan... takpun no.4
Rupa-rupanya Naib Johan..
*Sila tepuk tangan kuat-kuat 

 Barisan pelakon yang buat persembahan paras ku..congrate !!
* okay  , bibie .. you agak little Big di situ yahh

Sesi makan kek ... 
 Sem 1 Paras 4 with R.A

Villa Saga blok G

Peace yaww !!

# Semester depan ada tanggungjawab yang besar telah dibagi.. Rabbi Yassir Wala tu'assir..
Semoga dipermudahkan .. Semoga tanggungjawab ini aku dapat pikul .. InsyaAllah  :)

3) DINNER MULTIMEDIA
TEMA : WE ARE VIP
TEMPAT : EDC HOTEL 

Suasana sepanjang majlis..

De lucky draw.. i got it..
hoorayyy 


Mamam Steambot .. first time owhh !!

 De Multimedia member's..


 President Multimedia Club 2012/2013
Kak Afiqah :)

 Alhamdullilah ...

Dinner Venue ..
EDC Hotel.. terbaeekk

************************************************************************************************************

Tamat untuk sesi dinner , so now .. focus for exam !!  Tamat untuk tahun ini dan jumpa tahun depan ..  Selamat Tahun Baru .. *Countdown blik sabah ..!! peace yaw ! 

                                                                                            

Ahad, 23 Disember 2012

Short Entry

Assalamualaikum w.b.t ...

fuhh..fuhh ... * kasih bersih blog yang sudah berhabuk-habuk bagai ni....

Barakallah lakuma wa barakallaik *nyanyi lagu maher zain jap ..

"Weii bibie , siapa kawen ni !! siapa kawen niii !! Apasal tak jemput akuu"
- Dalam hati 


Bibie says : bukan aku tamaw ajak .. aku pun sendiri owh tak pergi... sobs sob sobs T.T

22 Dec 2012

As you know , my lovely dovey sister is already married.. yahhhh ...Akhirnyaaaaaaa...*lap air mata sebab terharu...


cantik kan !! sweet kan !! 


Hahh ..  cari aku... !!

Dapat cari ka ?? memang x jumpa la sebab aku tak attend majlis kahwin ini... Mereka di Borneo , daku di Utara... T.T .. Gambar diatas adalah keluarga sebelah umi aku ... termasuk la sepupu 1x , anak2 buah dan cucu2x ..*owh tidakk , air mata ku tetiba meleleh lajuu.... tulah , hari tu masa ditanya maw balik ka tidak jual mahal..takmaw la..ini la..itu la... hah , sekarang amekawwww...

Walau apa-apa pun... Barakallah my Sis ... akhirnya ko sudah jadi milik orang... akhirnya aku akan tidur bersendirian di bilik ... akhirnya ko tukar status bujang-kahwin , akhirnya aku ada sudah abang ipar di rumah... akhirnya ..akhirnyaa..akhirnya kini pasti ku merasaiii *eii , tetiba lagu anita sarawak muncul...

Cukuplah sampai disini short entry pada kali ini , kerana aku tak tahan menahan air mata yang kian menderas laju ini....Sekian, Wassalam



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks