Isnin, 26 November 2012

This Time For Sabah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Semenjak duamenjak tigamenjak nie selalu ikut program..kawan pun jadi ramai..kalau kawan sudah ramai..hati jadi senang.... Habis jak program induksi anak sabah aghitu..  sangka habis sudah program anak-anak sabah tapiii.. hah , amekaw .. berlambak lagi program-program yang menyusul antaranya... 



Aku pun dengan penuh bersemangat yang berkobar-kobar mendaftarkan diri untuk menyertai sukan tersebut dan tidak disangka-sangka pulak kawan yang dianggap " kamcheng " turut mendaftar kan diri..yahhh..naaa...disitu kita "bengammm"(*Sambil sticky tangan).

Pada hari kejadian tersebut.. memang anak-anak sabah dari IPT di semenanjung ni turun padang pi UUM untuk menjayakan program tersebut.. lagipun first time pulak dibuat ni..Memang masa ni , aku fikir aku bukan mcm d UUM tapi macam di UMS..sebab....

  1. kiri kanan depan belakang utara timur barat selatan cakap SABAH bha....rinnnnduuunyyaa.. lancar dan sedap jak didengar orang cakap Sabah... yang " Bha " tu yang penting.... 
  2. Nyanyi lagu " Sabah Tanah Airku " .. fuiyoo..last aku nyanyi pun masa bulan 5 itupun semasa aku jadi guru ganti di Sk Merpati.. memng feel ku di Sabah sekarang owh...
  3. Lagu " Anak Kampung " , " Macam Di KK " , " Proton Saga Kelabu " .. macam dengar di Radio Sandakan Fm atau Sabah Fm jak..padahal berputar di Stadium UUM.. walaupun lagu Anak kampung selalu didendangkan bersama One Nation Emcee tapi..Kalau si Jimmy Palikat tu nyanyi satu orang baru rasa " wahh, bestnyaa..pure Sabah"
  4. Bola Tampar wanita UUM , dapat pingat Gangsa .yeyeyeye .. walaupun aku main 1 game jak..dan aku  macam kurang menyumbang dalam pingat gangsa ini , tapi kira puas hati la..dulu sebelum terbentuknya 1 team ni , x pernah tegur owh.. apa lagi cakap2...tapi habis jak benda ni , dari jauh sudah " Assalamualaikum geng " .. hah..terus berngam ooo... disitulah terbinanya Ukhuwah Fillah...
  5. Aku dapat jumpa kawan lama aku * Efa dan sapok ku * Jumarni ... *thanks Efa bagi ole2.. nnt ko datang aku bagi ya.. hari tu tak sempat aku p membeli...
  6. Aku rasa sedihhh sangat sebab muka ku  SunBurn tahap Terabyte ... kata kawanku macam Kueh Lapis sudah.. adoiii .. macam mana maw kasi seperti sedia kala ni..kalau sudah 100 orang tegur ni alamatnya memang aku takmaw sudah keluar dari bilik , betapuk bawah bantal .. jauh-jauh dari sumaorang.....
  7. Yang paling best :: aku jumpa secret admire ku...*BluuuuuShhhhhhiiiiiii    ngggggggg
* Ini bukti-bukti hari kejadian tersebut *

i'm with my cousin far far away..hehe
MenniQ n Zati..
*see , my face SunBurn

SmasSayang  & KuisSayang..
*Efa , Ana , MenniQ , Aku 
*time ni belum Sunburn lagi

 Volleyball Team ~ oh yeahh Gangsa

tengok-tengok orang main 

Waktu pagi jadi muka pun berseri2x

Oo ball .. aku riindu maw main sama ko lagi 

Kami la bha ni yang wakil UUM 



kemana-mana kami mesti bertigaaa.......

Time lunchhhh...
* muka pun kearah maw SunBurn

Yezza .. Sabah Flag 
with Eyna the Beaufort Girl

nama dorang sama Jumarni
satu dari UKM , satu dari UUM

1st game lawan ?? oo aku lupa suda..
oleh kerana matahari terik panas membahang..time ni kami kalah.. tapi kami jumpa lg dorang dan kami menang..


Hah.. Spike..spike..spike..
*aku pun berlagak coach yang tak diiktiraf

last Game sudah... terus kami dapat pingat gangsa
*yeah..sambil2 tepuk tangan kuat kuat

baju lelaki hitam tu macam pernah aku jumpa tapi di mana haaahhh ??
*sampai sekarang oo berfikir ni ..

De Medal....
*lama suda x terima Medal ni...sekali terima macam teruja pulak...

time xtaw lagu apa dipasang.. terus dorang buat bulatan ... 
macam menari tarian sumazau..

okay , cari aku sekarang...!!
*ntah mana la aku berdiri time ni.. ber'ampit-ampit jak


nota kaki : maaf , susunan gambar yang tidak mengikut susunan yang betull..

# tidak sabar tahun depan  sebab tahun depan lagi Sukan Ipt di buat sekali lagi .... yezza , ini kali la .. This Time for Sabah .. 8)







Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks