Isnin, 26 November 2012

This Time For Sabah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Semenjak duamenjak tigamenjak nie selalu ikut program..kawan pun jadi ramai..kalau kawan sudah ramai..hati jadi senang.... Habis jak program induksi anak sabah aghitu..  sangka habis sudah program anak-anak sabah tapiii.. hah , amekaw .. berlambak lagi program-program yang menyusul antaranya... 



Aku pun dengan penuh bersemangat yang berkobar-kobar mendaftarkan diri untuk menyertai sukan tersebut dan tidak disangka-sangka pulak kawan yang dianggap " kamcheng " turut mendaftar kan diri..yahhh..naaa...disitu kita "bengammm"(*Sambil sticky tangan).

Pada hari kejadian tersebut.. memang anak-anak sabah dari IPT di semenanjung ni turun padang pi UUM untuk menjayakan program tersebut.. lagipun first time pulak dibuat ni..Memang masa ni , aku fikir aku bukan mcm d UUM tapi macam di UMS..sebab....

  1. kiri kanan depan belakang utara timur barat selatan cakap SABAH bha....rinnnnduuunyyaa.. lancar dan sedap jak didengar orang cakap Sabah... yang " Bha " tu yang penting.... 
  2. Nyanyi lagu " Sabah Tanah Airku " .. fuiyoo..last aku nyanyi pun masa bulan 5 itupun semasa aku jadi guru ganti di Sk Merpati.. memng feel ku di Sabah sekarang owh...
  3. Lagu " Anak Kampung " , " Macam Di KK " , " Proton Saga Kelabu " .. macam dengar di Radio Sandakan Fm atau Sabah Fm jak..padahal berputar di Stadium UUM.. walaupun lagu Anak kampung selalu didendangkan bersama One Nation Emcee tapi..Kalau si Jimmy Palikat tu nyanyi satu orang baru rasa " wahh, bestnyaa..pure Sabah"
  4. Bola Tampar wanita UUM , dapat pingat Gangsa .yeyeyeye .. walaupun aku main 1 game jak..dan aku  macam kurang menyumbang dalam pingat gangsa ini , tapi kira puas hati la..dulu sebelum terbentuknya 1 team ni , x pernah tegur owh.. apa lagi cakap2...tapi habis jak benda ni , dari jauh sudah " Assalamualaikum geng " .. hah..terus berngam ooo... disitulah terbinanya Ukhuwah Fillah...
  5. Aku dapat jumpa kawan lama aku * Efa dan sapok ku * Jumarni ... *thanks Efa bagi ole2.. nnt ko datang aku bagi ya.. hari tu tak sempat aku p membeli...
  6. Aku rasa sedihhh sangat sebab muka ku  SunBurn tahap Terabyte ... kata kawanku macam Kueh Lapis sudah.. adoiii .. macam mana maw kasi seperti sedia kala ni..kalau sudah 100 orang tegur ni alamatnya memang aku takmaw sudah keluar dari bilik , betapuk bawah bantal .. jauh-jauh dari sumaorang.....
  7. Yang paling best :: aku jumpa secret admire ku...*BluuuuuShhhhhhiiiiiii    ngggggggg
* Ini bukti-bukti hari kejadian tersebut *

i'm with my cousin far far away..hehe
MenniQ n Zati..
*see , my face SunBurn

SmasSayang  & KuisSayang..
*Efa , Ana , MenniQ , Aku 
*time ni belum Sunburn lagi

 Volleyball Team ~ oh yeahh Gangsa

tengok-tengok orang main 

Waktu pagi jadi muka pun berseri2x

Oo ball .. aku riindu maw main sama ko lagi 

Kami la bha ni yang wakil UUM 



kemana-mana kami mesti bertigaaa.......

Time lunchhhh...
* muka pun kearah maw SunBurn

Yezza .. Sabah Flag 
with Eyna the Beaufort Girl

nama dorang sama Jumarni
satu dari UKM , satu dari UUM

1st game lawan ?? oo aku lupa suda..
oleh kerana matahari terik panas membahang..time ni kami kalah.. tapi kami jumpa lg dorang dan kami menang..


Hah.. Spike..spike..spike..
*aku pun berlagak coach yang tak diiktiraf

last Game sudah... terus kami dapat pingat gangsa
*yeah..sambil2 tepuk tangan kuat kuat

baju lelaki hitam tu macam pernah aku jumpa tapi di mana haaahhh ??
*sampai sekarang oo berfikir ni ..

De Medal....
*lama suda x terima Medal ni...sekali terima macam teruja pulak...

time xtaw lagu apa dipasang.. terus dorang buat bulatan ... 
macam menari tarian sumazau..

okay , cari aku sekarang...!!
*ntah mana la aku berdiri time ni.. ber'ampit-ampit jak


nota kaki : maaf , susunan gambar yang tidak mengikut susunan yang betull..

# tidak sabar tahun depan  sebab tahun depan lagi Sukan Ipt di buat sekali lagi .... yezza , ini kali la .. This Time for Sabah .. 8)







Khamis, 15 November 2012

senandung Ukhuwah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Hari ini bibie.fm akan memutarkan lagu yang menduduki tempat pertama pada minggu ini...uwahh, macam DJ bebeno..

terima kasih kepada sepupu Ana , Nik Izzah  kerana membluetooth kan kepada saya lagu yang cukup indah lirik nya....Thumbs up !!


Sigma - Senandung Ukhuwah

Diawal kita bersua
Mencoba untuk saling memahami
Keping-keping dihati 
terajut dengan indah
Rasakan persaudaraan kita

Dan masa pun silih berganti
Ukhuwah dan amanah tertunaikan 
Berpeluh suka dan duka
kita jalani semua 
semata mata harapkan ridhoNYA

Sahabat tibalah masanya
Bersua pasti ada berpisah
Bila nanti kita jauh berpisah
Jadikan rhobitoh pengikatnya
jadikan doa ekspresi rindu
Semoga kita bersua disyurga

sila tekan butang play untuk dengar..




Lagu ni aku tujukan untuk my sahabat dunia akhirat..



# kes tiada kerja...hapdet entry yang bosaaann.. tapi dengar lagu ni kompom tidak bosan suda..siyesly




Contengan orang keboringan. hah, adakah ?

3 names in your inbox.
Anna , Ae-Gem , kolony


Your ringtone.
Naif - Kerana Kamu Cuma Satu , :) phewwiitt , bibie jiwang's


What you did at 12 last night?
layan RunningMan , kes ndak boleh tidur awal


Who was the last person you hangout with? Where?
With my cousin , Ae-gem... setelah satu hari tak makan nasi .. ajak sepupu lunch sama-sama..


The colour of the t-shirt you're wearing now?
Pink


The last thing you did.
Layan AntuKapcai..tapi tergendala,kawan pinjam hardisk..tsk.tsk.tsk


3 of your everyday favourite item.
1.Internet. walaupun hari-hari ngadap ndak pernah bosan bha
2. Layan Movie . oleh kerana kawan-kawan ku yang baik hati bagi movie kat aku..aku pun layan dengan senang hati...wah wah wah..
3.Novel . Misi untuk menghabiskan novel "contengan jalanan " ..


The colour of your bedroom.
Blue ,sebab duduk DPP kn.. i wish , my own bedroom for the future is rainbow...wahh tsewwetnyaaa


How much money in your purse now?
rm23


How's life?
Awesome.. tapi muka bertukar warna terus down gilak kena sunburn.. ndak maw keluar bilik 2 hari..:'(


Your favourite song.
Semua genre.. kalau sedap aku akan dengar jak lagu tu sampai boring...


What will you do next?
sambung buat Assignment..=.='


When was the last time you saw your mum?
2 bulan lepas.. d airport Sandakan..Umiesayang , rinduunya...


Where is she now?
OTW to Tawau , with my bapa..Semoga perjalanan mereka selamat


Who is the last that talk to you last night?
Kak Iera , my roomate


Where did you have dinner last night?

Bilik , makan maggie ,roomate bagi.. berangan maw makan steambot tapi xda siapa maw bawa.Frust !


The last suprise you got.
Time sukan IPT. My secret admire came here....(*tutup muka bawah bantal)..#malu


Last thing you borrowed from your friend.
Mangkuk.Gara-gara maw makan maggie semalam..haha

Who is your bf / gf ?
Yeehaa.. ndak payah la ber bF segala..kasi habis duit topup jak..kawin teruss la..lagi senang..Love after marriage ..


What do you feel now?
Stress , frust , akak aku kawin , aku xdapat attend.. tambah2 lagi muka aku sunburn.. ;'(


Who knows your secret?
Sahabat dunia akhirat , Anna & Unie & Yatie ♥


They keep your secret?
Haruslah.. kalau tak keep , ada ni ndak tegur 2 hari setengah + lempang .. kata bestfriend...


Are you angry with someone?
No. kalau marah orang , syaitan mudah dekat...hush hush *halau syaitan


What do you order at McD?
No.. boikot boikot...


The last time you feel sad?
lastnight ??


Wanna share with who?
ambil la kalau mahu.. aku pun ambil orang punya haha.. kes tiada kerja...

Rabu, 14 November 2012

Salam Ma'al Hijrah 1434H


Assalamualaikum w.b.t..




Jom baca doa akhir tahun dan awal tahun..


" Be a better Muslim "
" Proud born as a Muslim "

Checklist untuk Tahun baru ..





Solat di awal waktu
Al-mathurat pagi dan petang
Ganti Puasa
Satu hari satu M/s al-Quran

Jumaat, 9 November 2012

NtahhapahapaNtah 1

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Maw pinjam 30 minit untuk baca luahan aku ini.. kalau terlebih 30 minit , gi cafe yang terdekat order Sky Juice then cakap kat Makcik kat situ, " Makcik , skyjuice ini nnt si bibie yang bayar nanti ya!! "

PERHATIAN : Sila baca dengan 1 nafas ..  


" Tadi habis jak sesi mengurus diri, buka laptop cucuk hardisk dan layan RunningMan..Kononnya lepas jak 1 episod aku layan RunningMan,aku maw buka MS Word dan start buat assignment..TAPI,layan RunningMan pun xhabes dilayan pastu,kawan aku cakap.."B,jom g bilik sebelah..kita copy cerita..aku pun dengan semangat berkobar-kobar Eject hardisk then g bilik sebelah p copy cerita"..lepas jak sesi copy-mengcopy cerita , kawan aku cakap.."layan rooftop prince ini dua episod baru kita balik ya"..aku pun apalagi, Ok.jom layan..abis jak 2 episod, sambung pulak episod 4 , 5 .. sekali tengok jam ..wahh sudah pukul 12.00 am la..then,balik bilik buka laptop,facebooking-blogwalking..- last-last tanya hati " bibie,esok la baru ko start buat assignment mu" dan si bibie pun cakap " ok..esok pagi2 kita buat assignment yahh... ""

kesimpulannya : Erm .. apa ya !! si bibie sebenarnya seorang yang rajin *haha.Tipu =.='


Fawwaz : Cik bibie , boring nya dengar cerita mu ni ? bagus aku tidur dulu tatatititutu
Cik bibie : =.=' (hampehh)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks