Khamis, 25 Oktober 2012

Ini kali laaa

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh...

Nampak tak aku sekarang tengah rajin hapdet entry.. sila tepuk tangan sekarang...

Sekarang di UUM makin lama makin sunyi.. xda dengar bunyi orang bercakap , ketawa-ketawa , lepak2 di cafe , semua sudah balik ke kampung halaman masing-masing menyambut Aidiladha yang bakal menjelma..

Hari ini , cheq nak habaq pasai Program yang cheq ikut beberapa minggu yang lalu.aihhh...kena cakap sabah ni , mati aku kena kondem cakap kedah disini..okay bha kalau hangg.. Program Induksi Anak-anak Sabah ,  peserta nya ofkos la semester satu alalala macam orientasi la tapi ni budak sabah yang handle...Ini kali laaa , program ni memang bessssssssttttttt saaanngggaaaaattttt .. nampak tak keterujaan aku disini.... ni yang aku nak tambah power 500gb hapdet selaju-lajunyaaa..

Okay , back to story .. kenapa aku cakap program ni besstttt..

* masa 1st perjumpaan

1. Ini kali laa , aku dengar bunyii slank Sabah jakk

* best nya dengar orang cakap slank Sabah.. terasa diri ini bukan di Semenanjung tapi di Sabah tak dak..As you know , aku tak pandai betul oo , dan memang fail la kalau bab cakap slank semenanjung ni kompom tak jadi punya .. so , dengan kuasa veto aku..aku still pakai dialek sabah walaupun cakap dengan orang Semenanjung.. biar dorang taw aku ni orang Sabah bukan orang Indoonn..Ada Haku Kesaahhh !! bangga apa di kenali sebagai budak Sabah..


2. Ini kali laa , budak sem 1 berkumpul berprogram

*Yezza , walaupun aktiviti yang dorang buat ni x semua aku join ( * explorace ajolah aku x join ) tapi memang semangat ni sebab di layan macam adik-adik ( * walaupun fesi nya satu umur ngan aku , terpaksa ber'abang2 @ ber' kakak la jga panggil dorang ) respect okay .. selalunya kalau ada program , fesi mesti anggap peserta tu peserta atau ni la masanya maw buli-buli dorang tapi FYI, fesi-fesi time induksi ni memang terbaikk .. memang careeeeeee ..mappakoe 

*ini hanya segelintir..

 *kan aku cakap ramai yang join..

*serius , serius  dengar apa yang dicakap .

3. Ini kali laa , masuk hutan jam 1 pagi

* waahhh .. memang best time ni .. sebenarnya bukan masuk hutan pun tapi berjalan area campus start jam 1 pagi... nasib baik la budak perempuan dilepaskan dua @ tiga orang kalau tidak , maw aku menangis di tengah-tengah malam tuu..seperti biasa , aku mestilah sama BFF aku ..kami kump ke-4 dilepaskan tapi kumpulan pertama yang sampaii..cun kan .. masa tu , muka nampak cool jak .. tapi dalam hati , berlagu-lagu alunan zikrullah , ayat kursi , doa syifaa.. sebagai pendinding .. takut jugak kalau ada apa-apa yang terjadi..palis-palis..minta dijauhkan .. phuh..phuh..phuh.. ada jugak time ni aksi-aksi lucu , ndak juga tahap ketakutan tu dup dap nya laju-laju..ada satu part tu , fesi nya bertapok dan aku dan ana jumpa simpang kiri atau kanan..apa lagi..

aku : maw ke kiri atau kanaaaaaaannnn
fesi : kanaaaaannn..

time ni , fesi tu macam maw bagi takut la tapi xjadi ..punya aku dan ana tahan gelak's ..tapi cover2...*bluekk .. 


*okay , yang ni masa berjalan2 d dalam gelap .. 
ntah kenapa c ana maw gambar-gambar lagi , aku pun On jak lahh padahal dalam hati
*takut..takutt

4. Ini kali laa , banyak kawan baruuuu

*weinaa , part kawan ni paling aku sukaa..memang sporting dorang ni.. mula-mula kenal terus jadi kawan , perghh memang terbaik la geng.. macam semua sem 1 situ , semua jadi kawan .. tak payah la skema sangat ber' akak , ber' abang..sebab kita lahir pun d tahun 90-an (*sedar bibie , ko tu da berpangkat akak ) .. lepas ni , boleh la lepak sama-sama , tidur sama-sama...kan kan kan 

 * with suhaira .. junior aku masa d smas
masa ni tgh berlakon 

 *kan aku da cakap , ramai kawan baru sini..
Sem 1

 * masa presentation 
habis kena bomm dengan soalan..

 * senior & junior ..
mappakoe 

 1 , 2 , 3..
1, 2, 3

 Sebelum program bermula...





Bha , sudah la.. balik-balik pulak aku cakap " Ini kali laa.. " .. bukan apa.. macam trademark pulak ni taw..BTW , aku mengharap sangat program begini , konsep sebegini dapat di teruskan (*macam dibaca pulak entry ku oleh penagarah program ni ) .. aku rinduu time program ni taw , walaupun hanya dua hari 1 malam tapi kenangan tu bha semua manis.. okay , assignment panggil-panggil nii..daa~

Pak Abu tidur pakai tilam,
Okay bha selamat malam.

* bertapok = menyorok
*mappakoe = terbaikkk

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks