Rabu, 31 Oktober 2012

BIrthday siapa pulak kali ini ??


Assalamualaikum warahmatullahi wabrakatuh...





Happy Birthdamy dear Ayu.. !!

p/s : 

1# Aku riiinnnduu ko !! (*Sambil lap air mata )

2# Hampir setahun suda kita tak jumpa...(*sambil lap hingus..isk..isk..)

3# Semoga apa yang dikerjakan dipermudahkan oleh Allah...

4# Kalau ada masalah , mengadu dengan Allah... , kalau stress , baca surat cinta dari Allah.

5# Jangan tinggal Solat .. " Dengan solat , kita dapat mengelakkan daripada kemungkaran".

6# Be a good muslimah :) .. (*Terus senym sampai keTelingga )

7# Semoga berbahagiaa dengan En.Sams.. (*sambil nyanyi lagu barakkallah, MaherZain dalam hati)





Selasa, 30 Oktober 2012

REVIEW : Crazy Little Thing Called Love

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Sa wa dii kraapppp @ Sa wa dii kaa.. 

Sabai di mai ?? phom sabai di .... (*pahampahamjolah) .. haih , napa c bibie .. demam thai ka sudah.. Demam tu xdok la tapi aku sudah jatuhcinta dengan movie ni ..


Crazy Little Thing Called Love .. waahhaa... si bibie jiwang (*bluerk) #ada la sikit.. best woo movie ni .. komedi romantik .. aku bagi ranting  ...... berbintang-bintang-bintang... , nampak tak keterujaan ku mengatakan movie ni bestt gilak..ngehehehe..

bibie , Siapa pelakonnya ?? (*buat suara baby rengek2 minta susu ) =.=' 

P'Nam (pimchanok leuwisedpaiboon  (*macam mana nak sebut ni )


p'Shone ( Mario Maurer )

hebatkan.. memang first2 jak tu kalau di tengok muka si P'Nam hodoh  , gelap tapi cute hapa.. tapi.. gara-gara dia admire sama si P'shone semenjak dari tahun pertama lagi.. terus dia berusaha jadi cantek...Macam ni ..

Thumbs up P'nam....

antara scene2 yang menarik masa menonton movie ni..

1# Si P'nam akhirnya meluahkan rasa cintanya sama si P'shone.. tapi time ni si P'shone ada gF suda... T.T (*tangkap leleh seyh time ni )


* sila nangis sekarang ...  (T.T)


#2 time ni si P'shone baru maw meluahkan tapi datang pula kawan si P'shone , maka tak jadi la si P'shone meluahkan sama si P'nam... (*baru aku tahu , si P'nam tidak bertepuk sebelah tangan , tapi tepuk dua tangan..haha..si P'shone pun rupanya suka sama si P'nam..haha)


3selepas beberapa tahun si P'nam dan si P'shone tak jumpa



weihh.. ada lagi ... 


# masa si P'shone mula jatuh cinta sama si P'nam , dia mula menanam bunga rose putih.. sampai la mekar tu bunga rose baru dia bagi sama si P'nam . tapi si P'nam masih blurr lagi masa ni..
(*suweeeeetttttt nyyee , bagi aku la P'shone bunga tu .. :3 )

 hah..macam mana .. best tak aku cerita ni.. ada yang tak sabar maw tengok cerita ni... movie ni da lama da pun tapi mungkin aku jak yang kelambatan...kamu cari la sendiri dekat youtube atau mana2 sumber yang boleh didapati...(*kejamnya ko bibie xmaw bagi link)..okeyh la.. atas permintaan ramai (*haha ramai ke??) .. aku bagi link untuk download movie..sebarang ketidakbolehpakaian link ni harap jangan marah kat patik yerr..



okeyh , sila ucap khobkun ka sama aku sekarang... haha.. yang dibawah ni pulak scene yang paling suweeettt sebab asal aku mahu tengok ni movie ni mesti  aku akan ulang ulang ulang dan ulang part ni jak * bibiejiwanglagi.. ngehegeheg




Selamat menonton ... Sebagai penutup .. (*habis tisu lapairmatayangtakturunturun)









Isnin, 29 Oktober 2012

Sahaja aku mencintai-MU - Du'a ft Ustaz Amal

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.. 

Kali ini , Bibie fm akan memutarkan lagu untuk carta no.1 (*Suara ala2 DJ radio)..


Lirik Lagu Sahaja Aku Mencintaimu - Du’a Feat Ustaz Amal

Ku cinta padaMU lebih dari segala-gala
mampukah ku pertahankan cita ini
dalam mengabdikan diri padaMU

Andai ada kata yang lebih baik
dari ucapan terima kasih
pastikan ku ucap setulus hati
tanda cintaku padaMU

Lailahaillallah..Allahu Rabbi
Lailahaillallah..Allahu Akhbar

Andai ada hadiah yang lebih baik
dari melodi syukurku
semestinya ku persembahkan padaMU
tanda cintaku padaMU..

Hasbi Rabbi Jallallah
Ma fi Qalbi Ghairullah
Nur Muhammad Sallallah..

Setiap hela nafas
setiap gerak tangan
setiap degup jantung
setiap derap kaki
takkan pernah bermakna tanpa CINTA-MU..
ya Allah..



Raya di Perantauan : Pendang

Asslamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

First of all ,  aku ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua muslimin dan muslimat .. 

Raya pada kali ini , merupakan raya kedua kalinya aku beraya di perantauan.. yang pertama , tahun 2010 beraya di Johor bersama family c unie , kali ni beraya di kedah dengan family c ana..sobs sobs sobs =.=

Tapi yang bessttnya , kali aku beraya with my cousin.. kalau dulu kami memang xpernah bertegur al-maklum la..kami ni baw-baw bashang .. alhamdulillah , kami dua masuk uum.. baru mula rapaaaaatttttt...(*terujass )


Kali ni , aku beraya di Pendang,Kedah... dimana kah Pendang itu ?? hah , tengok la sendiri peta kedah hokayy.. kami ( aku , cousin ( zati ) , ana , izza ( cousin ana ) ) , tinggal di rumah mertua makcik ana di Pendang tu la .. Perghh , first time sampai , terasa diri ini berlakon dalam cerekarama atau filem arahan Mamat Khalid .. sebab apa ?? suasana di Pendang tu sebiji yang aku tengok kalau aku layan cerekarama.. kalau ada anugerah skrin , kompom aku tersenarai sebagai pelakon wanita terbaikk (* Hatchuiii , tangan didada mata keatas ) * sila tepuk tangan sekarang..haha

Aku pun buat pertama kalinya tengok rumah yang mana mereka meletakkan tandas di luar rumah . Hokei , agak kompius di situ.. mungkin aku sudah menjadi kebiasaan dalam rumah ada tandas..tapi disini , di luar rumah ada tandas...Ada lagi satu yg memang xda di tempat ku ialah , depan belakang rumah Jelapang Padi .. tapi masa aku g tu , padi suda dituai... xsempat maw ber"Kuchi-kuchi hota hey" di tengah-tengah sawah (*kan da cakap tadi , aku rasa yg aku ni seorang pelakon semasa di Pendang )

Aku cakap panjang lebar berjela-jela bukan nya kamu baca pun kan ..(*yang baca jom tapak tangan ), sini buktinya aku sajikan gambar masak dengan pekasam untuk kamu tengok ...

menikmati pemandangan di Pendang
Subahanallah..subahanallah..subahanallah

beraya di rumah Kak Finaz..
happy pregnancy akak :))

see , first time ba aku jumpa kambing biri-biri
feel like oversea la pulak , tapi memang pun oversea tapi dalam Malaysia la jugok...hehe

dari depan ..
zati , aku , ana & nik izzah
de Pendang
Pendang Padi yang sudah di tuai..Subahanallah

^ 0_0 ^
grey  is kelabu .. Hehe

AllahuAkbar..
beautiful sunset

Prosos mengimbangkan diri..
Salah step kompom mandi lumpur 







Siapa yg suka beautiful scenery  mai datang  Pendang .. Kalau maw lepaskan geram or stress , mai jgk datang Pendang
" Dengan Mengingati Allah hati akan menjadi tenang "

notakaki :
1# arigato gozaimas  family Ana sebab beri layanan yang baik tahap megawatt kepada kami .
2# Sedap wokk makan ketupat + serunding di hari raya .. tapi aku rindu jugak makan Buras .(*tetiba lapar)
3#  Banyak yang first time aku makan, aku da makan masa di Pendang ini .. antarranya ; minum milo     campur garam , daun selasih , ketupat palas , hati cow dan pekasam ...


Khamis, 25 Oktober 2012

Ini kali laaa

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh...

Nampak tak aku sekarang tengah rajin hapdet entry.. sila tepuk tangan sekarang...

Sekarang di UUM makin lama makin sunyi.. xda dengar bunyi orang bercakap , ketawa-ketawa , lepak2 di cafe , semua sudah balik ke kampung halaman masing-masing menyambut Aidiladha yang bakal menjelma..

Hari ini , cheq nak habaq pasai Program yang cheq ikut beberapa minggu yang lalu.aihhh...kena cakap sabah ni , mati aku kena kondem cakap kedah disini..okay bha kalau hangg.. Program Induksi Anak-anak Sabah ,  peserta nya ofkos la semester satu alalala macam orientasi la tapi ni budak sabah yang handle...Ini kali laaa , program ni memang bessssssssttttttt saaanngggaaaaattttt .. nampak tak keterujaan aku disini.... ni yang aku nak tambah power 500gb hapdet selaju-lajunyaaa..

Okay , back to story .. kenapa aku cakap program ni besstttt..

* masa 1st perjumpaan

1. Ini kali laa , aku dengar bunyii slank Sabah jakk

* best nya dengar orang cakap slank Sabah.. terasa diri ini bukan di Semenanjung tapi di Sabah tak dak..As you know , aku tak pandai betul oo , dan memang fail la kalau bab cakap slank semenanjung ni kompom tak jadi punya .. so , dengan kuasa veto aku..aku still pakai dialek sabah walaupun cakap dengan orang Semenanjung.. biar dorang taw aku ni orang Sabah bukan orang Indoonn..Ada Haku Kesaahhh !! bangga apa di kenali sebagai budak Sabah..


2. Ini kali laa , budak sem 1 berkumpul berprogram

*Yezza , walaupun aktiviti yang dorang buat ni x semua aku join ( * explorace ajolah aku x join ) tapi memang semangat ni sebab di layan macam adik-adik ( * walaupun fesi nya satu umur ngan aku , terpaksa ber'abang2 @ ber' kakak la jga panggil dorang ) respect okay .. selalunya kalau ada program , fesi mesti anggap peserta tu peserta atau ni la masanya maw buli-buli dorang tapi FYI, fesi-fesi time induksi ni memang terbaikk .. memang careeeeeee ..mappakoe 

*ini hanya segelintir..

 *kan aku cakap ramai yang join..

*serius , serius  dengar apa yang dicakap .

3. Ini kali laa , masuk hutan jam 1 pagi

* waahhh .. memang best time ni .. sebenarnya bukan masuk hutan pun tapi berjalan area campus start jam 1 pagi... nasib baik la budak perempuan dilepaskan dua @ tiga orang kalau tidak , maw aku menangis di tengah-tengah malam tuu..seperti biasa , aku mestilah sama BFF aku ..kami kump ke-4 dilepaskan tapi kumpulan pertama yang sampaii..cun kan .. masa tu , muka nampak cool jak .. tapi dalam hati , berlagu-lagu alunan zikrullah , ayat kursi , doa syifaa.. sebagai pendinding .. takut jugak kalau ada apa-apa yang terjadi..palis-palis..minta dijauhkan .. phuh..phuh..phuh.. ada jugak time ni aksi-aksi lucu , ndak juga tahap ketakutan tu dup dap nya laju-laju..ada satu part tu , fesi nya bertapok dan aku dan ana jumpa simpang kiri atau kanan..apa lagi..

aku : maw ke kiri atau kanaaaaaaannnn
fesi : kanaaaaannn..

time ni , fesi tu macam maw bagi takut la tapi xjadi ..punya aku dan ana tahan gelak's ..tapi cover2...*bluekk .. 


*okay , yang ni masa berjalan2 d dalam gelap .. 
ntah kenapa c ana maw gambar-gambar lagi , aku pun On jak lahh padahal dalam hati
*takut..takutt

4. Ini kali laa , banyak kawan baruuuu

*weinaa , part kawan ni paling aku sukaa..memang sporting dorang ni.. mula-mula kenal terus jadi kawan , perghh memang terbaik la geng.. macam semua sem 1 situ , semua jadi kawan .. tak payah la skema sangat ber' akak , ber' abang..sebab kita lahir pun d tahun 90-an (*sedar bibie , ko tu da berpangkat akak ) .. lepas ni , boleh la lepak sama-sama , tidur sama-sama...kan kan kan 

 * with suhaira .. junior aku masa d smas
masa ni tgh berlakon 

 *kan aku da cakap , ramai kawan baru sini..
Sem 1

 * masa presentation 
habis kena bomm dengan soalan..

 * senior & junior ..
mappakoe 

 1 , 2 , 3..
1, 2, 3

 Sebelum program bermula...





Bha , sudah la.. balik-balik pulak aku cakap " Ini kali laa.. " .. bukan apa.. macam trademark pulak ni taw..BTW , aku mengharap sangat program begini , konsep sebegini dapat di teruskan (*macam dibaca pulak entry ku oleh penagarah program ni ) .. aku rinduu time program ni taw , walaupun hanya dua hari 1 malam tapi kenangan tu bha semua manis.. okay , assignment panggil-panggil nii..daa~

Pak Abu tidur pakai tilam,
Okay bha selamat malam.

* bertapok = menyorok
*mappakoe = terbaikkk

Rabu, 24 Oktober 2012

hai hai hai

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Rindu tak ngan aku ... agak lama sudah bersawang ni blog kn.. kalau ada labah-labah , cicak , lipas .. mesti sudah menapak di blog aku nie kan...Okay, sebenarnya daku merajinkan diri untuk menaip dan berkongsi sedikit sebanyak apa yang berlaku selama hampir sebulan aku tak berblogging ni... Meh sini aku cerita satu-satu..

1. I OFFICIALLY STUDY AT UUM
Aku da sebulan dah duduk kat UUM ni , sepanjang sebulan ni la aku busy memanjang.(busy la sangat).. hehe,okay kira busy la kan..Yalah, kalau dekat KUIS dulu , jarang berprogram tapi dekat sini amatlah kena merajinkan diri untuk berprogram walaupun sebenarnya diri ini amat malas da..Course aku kat sini "Ijazah Sarjana Muda Sains ( Multimedia ) .. xda kena mengena pun course yang aku ambil masa diploma dulu hokay..baru la aku paham " What Is Programming ??" tapi masih blur2x lagi sebab aku masih tak pandai main coding2x ni..takpa, aku kan budak baru belajar...

Jom terbang ~ 


with Unie 
- kawan yang sentiasa berkejar-kejaran ke kelas -

2. Abang Fawwaz Sudah Pandai Pesu'
Fawwaz ( anak buah aku ) dah pandai pesu la weii.. woii bibie apa tu pesu ?? susah la aku nak terangkan , macam mana ya, erm baby yang baru pandai nak merangkak-rangkak  bergerak dari satu tempat ke satu tempat .. paham x ??? buat-buat paham ajolah...aku sebagai makcik yang paling teruja amat la gembira dengar berita ini daripada ibunya..alalala mesti comel..

- Fawwaz Zhaqirin , da pandai duduk la :) -



nie la yang aku masukkan Pesu' tu ... 
paham daa..


3. Kakak Aku Nak Kawennn....
Ya Allah , best nya dengar berita ni.. tapiii... aku tak dapat attend la masa kakak aku kawin.. mana taknya , dya kawin masa aku tengah final exam..wallaweii...napa la tak tunggu sampai aku balik..aku ni kira orang penting dalam majlis kawin tu taw.Bluerk.tapi biarlah..doa dari jauh je la.

4. Rosalinda Ayammorrrr..
percaya atau tidak , aku ikut menari weii anjuran DPP .. dapat tema america latin .. hah, amekaw.. baru yang kena budak semester 1 .. hah, aku la tu antaranya..bayangkan badan kayu ni menari atas pentas, buruk nohh jadinya...naseb baik pakai mask, tak la malu sangat.. harap-harap tak dikenali la aku sangat. hehe .. lagu tema Rosalinda ni la background music ni.. kami dapat no.3 walaupun tak di umum masa tu penyampaian hadiah tu.. ko hahdo ?? 

 ce teka mana aku ..??
okay , the dancer Rosalinda Ayamorrr

5. Kawan Baruu.
seperti biasalah , tempat baru .. kawan mesti pun baru... roomate pun best , sporting .. awal-awal perkenalan memanglah segan silu shy shy cat, pheuwww...tapi sekarang , dalam masa sebulan jak , kami da jadi adik - beradik .. apatah lagi , aku suka join program , bertambah ramai lah kawan baru ..tengokk betapa mesra nya aku ni. HahCummm .tapi aku ada perancangan, sebelum aku grade, aku nak  ada satu dua orang kawan dari Indonesia...YEsss, kenapa ... sebab aku suka dengar dorang cakap.. ala-ala macam aku tengah berlakon dalam sinetronjam dua tv3.Bluek.

 - with Unie & Wawa -

 - bergambar di cermin pun jadi la -


kawan baru ada.. kawan lama masih setia euw euw .. 
touching +.+'


Sudah cukup cukup sudah ,
Cukup sampai disini saja,

 aku kongsi apa yang berlaku dalam sebulan ni.. Ok la.. aku nak tengok cerita lepaskan tension dulu sebelum buat assignment yang berlambak-lambat tinggi membukitttt tu.. 

Pak Abu makan buah pelam,
okay, selamat malam..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks