Isnin, 17 September 2012

Aku dalam dilema

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni update entry sambil mata kat tv , tangan kat keyboard dan fikiran xtaw dimana...

 D I L E M A , D I L E M A , D I L E M A 

Ya Allah , apa aku nak pilih ni ? terima atau tidak ? 

kalau aku tak terima, masih adakah peluang seperti ini pada masa akan datang ? kalau aku terima , adakah aku akan tidak  menyesal  jika aku terima peluang ini. , dapat kah aku bawa subjek ni yang hampir semua full English.. =.='

Ya Allah ,  mudah-mudahan ini la pilihan terbaik . mudah-mudahan dengan pilihan ku ini , baik untuk ku , keluargaku , agamaku.. mudah-mudahan dengan pilihan ku ini , aku tidak akan menyesal di kemudian hari .. Robbi yassir wala tu'assir ..Allahuma Amin.
]



Ahad, 9 September 2012

Live Well or Live Hell


LIVE WELL OR LIVE HELL
YOU CHOOSE !!

Raya Saya 2012

Assalamualaikum waramatullahi wabarakatuh...

Sambil-sambil merehatkan mata dan berhenti seketika daripada mengadap novel " ROOFTOP RANT by Hlovate  " ..  Sementara syawal yang hanya tinggal seminggu lagi ni ,  aku nak hapdet lajulaju sementara line brodband ni sangat la superduper baikk + smooth jak aku online di tengahari sabtu ni... eh , ahad pulak..

Seperti tahun-tahun lepas ,  aku akan beraya di Tawau .. tapi tahun ni yang sedihnya , Abang Gai is my brother tidak raya bersama kami T__T sobab tahun ni turn his wife hometown pulak...macam lain jak rasa sebab tahun-tahun raya sama-sama tetapi tahun ni si Abang pulak takda.. mungkin tahun depan si Kak Noey ( my Sister ) pulak yang akan beraya dengan future hubby dia.. mungkin tahun depan nya lagi , aku pulak yang beraya dengan future hubby .. haha..merepek , xdak calon lagi maw kawen..hatttchuiii..

Me : best nya tengok kawan-kawan kolej ku , ramai yang da tawenn..?
Umi : sini la ko bibie , bawak cewek mu pigi rumah.. haha
Me : aku mana ada cewe' umi...macam mana maw tawenn.. :'(


" end of conversation "

Okey , kesitu pulak si Bibie ni cerita bab kawen-kawen yang lari jauh daripada tajuk entry diatas..*SIAPA YANG MULAKAN Ni .. ye , saya tahu saya yang mulakan.. Dari raya pertama sehingga raya ketiga , keberadaan ku di Tawau.. tak kesah la di Jalan Damai , Hotspring , Muhibbah , Megah Jaya , Merotai , pasir puteh..bagi yang tak paham , itu merupakan salah satu tempat yang ada di Tawau.. apa yang best di Tawau ni , sebab kat situ Banyak Keluarga Saya.. hehe..

semua tu akak sepupu saya exccept yang kat tengah tu.. my sis Noey
Mengampit sebab dorang take pic ni yang lahir tahun 1987 tetapi aku lahir tahun 91 .. 
ada aku kesah !! 

 :))

with my Sapok Yen . . agak-agak siapa yang kakak antara kami dua ni..
.
.
tentulah si Yen yang kakak..dan aku adikk..( okey bibie lawak antarabangsa yang x jadi shangatt )

Raya ketiga kami balik Sandakan daa..KERANA my bapa sayang ada oppoinment nya..tapi kat Tawau tu banyak lagi rumah family kami xdapat g .. keluarga sebelah bapa ada lagi yang belum jumpa..InsyaALLAH , ada masa ada kelapangan kita jumpa jugak kan kan kan..
 
Okey , Next.. 

Raya di SANDAKAN la pulak.. Setelah sekian lama tak jumpa kawan-kawan sekolah rendah agama and Sekolah Menengah , akhirnya kami jumpa gak walaupun tak semua turun padang , kita-kita jak pun okey hapa..Lepas balik dari Tawau esoknya , kawan lama aku Anis Sakinah wat open house , waahh. happy ni sebab dalam 10 tahun kami tak jumpa dowh since 2002 .. first jumpa pun masa solat Terawih yang tak disangka-sangka kebetulan kami solat bersebelahan dan mula-mula tu memang perasan macam kenal jak orang ni tapi habis jak solat terawih tu terus tanpa segan silu bertanya orang sebelah : - 

Me : Erm , bukan ko ni Anis Sakinah ka anak Cikgu Lokman 
  ( *Sambil salam cium tangan dengan detail aku tanya dia  )
Anis : eh , yaa.. 
Me : kenal ka aku siapa ?? ( *tanya la dia kot2 still ingat kat aku atau tidak )
Anis : bukan ko ni si Farhanah ka ?? ( dalam hati * amekaw siap nama penuh lagi dia ingat kat aku )
Me : a'ah .. betul la tu ...

Start di situ bermulalah episod cerekarama cerita 10 tahun dahulu bermula..Semasa open house dak Anis ni pun , aku pun jumpa dak Hilman ni , kami ni 1 Sekolah Rendah Agama a.k.a SUIS batu 1 setengah..Pastu kami merancang nak jumpa balik hari Sabtu tu tapi dak Hilman ni tak join mungkin malu kali sebab semua yang join tu pun perempuan jak.. plan punya plan , kami round rumah ustazah-ustazah yang  pernah mengajarkami dahulu dan rumah si Ezzah dan Aisyah Harto. :))

 Rumah Ustazah Fatimah Samsuddin
dari kiri : Ezah , ustazah , Anis , Rumaisyah , aku & adik si Anis

 Terpancar sinar kegembiraan di muka kami setelah hampir 10 tahun tak jumpa .. kecuali si Ezzah la sebab dia dulu 1 SMKA sama aku gak tapi sampai form 3.. tapi kira lama la jugak tak jumpa kn.. :o

 Rumah Ustazah Andi Masna ( tudung Hitam )
tengok apa aku pegang tu , album lama..mencari gambar-gambar lama semasa kami sekolah di SUIS suatu ketika dahulu.Rindu tahap petala kelapan jika diimbas-imbar balik.. dari muka inncent sampai muka innocent balikk..haha .. LOL.

 Dulu kami pengawas kat sekolah.. kira taiko tapi skema-skema tetap ada..haha
aku jak la sekolah kat situ sampai tahun 5 dan semasa tahun 5 tulah aku amik SRU (sijil rendah  ugama )
pastu start situ x dengar da khabar dari dorang ni.. uhibbukifillaH.

 Rumah ustazah Saadiah ( tudung biru tua )
SEE , kami da makin tinggi kalau dulu kitut-kitut jak kami ni..alahaiii

 Umur yang sama , tahun yang sama , Taman yang sama
yeah , Taman Mawar girl's..
si Rumaisyah a.ka Mai ( tudung kuning ) , walaupun kami ni berjiran tapi hampir tak pernah la kami jumpa..
sebab kalau nak jumpa pun mesti salah 1 di tempat yang lain..
dengan izin Allah, kami jumpa setelah hampir bertahun-tahun tak jumpa.. :))


ada lagi kami g rumah Ustazah Naimah tapi lupa maw bergambar di sana tapi yang best nya dapat duit Raya ..terima kasih mama Adek a.k.a Ustazah Naimah.. 

Ya Allah , jangan la Engkau hentikan ukhuwah kami setakat ini sahaja..Temukan la kami lagi di dunia dan di akhirat sana..

Ada banyak lagi gambar tapi hanya ini sahaja yang boleh di sedia kn.. for next Entry untuk Raya with SMASian 08 .. SEE yaa..assalamualaikum

SELAMAATT HARI RAYA AIDILFITRI
SEMOGA RAMADHAN DAN SYAWAL TAHUN NI
MEMBERI MAKNA BUAT KITA
SEMOGA ALLAH TERIMA SEGALA AMALAN KITA DI BULAN YANG PENUH BARAKAH NI.

P/S : da berpuasa enam ke belum ???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks