Rabu, 29 Ogos 2012

i , Officially Twenty-One

Assalamualaikum Warahmatullahi wabarakatuh...

Syukur ya Allah kerana memberi peluang hambaMu merasai nikmat yang telah banyak Engkau berikan kepada ku..Terima kasih ya Allah .. Terima kasih ya Allah.. Terima Kasih ya Allah..

Tak sangka angka kosong da bertukar menjadi satu.. Terima kasih Ya Robb ..  Hari ni takda nya special2 bagai .. macam hari biasa jak.. tapi apa yang membuatkan aku teruja dan terharu.. Ucapan daripada my BFF #aishah .. thanks wish via celcom mms .. you're first..heuwheuw...

Terima kasih kepada kengkawan yang wish birthday sama saya sama ada yang kenal mahupun tidak atau samar-samar .. hehe ..terima kasih atas doanya.. Semoga semakin hari semakin dekat Cinta kita terhadap-Nya.. Ameen..

1. Via Celcom SMS and MMS

# Aishah , Yati , Hilman , Ayue , Daya , iBu Fawwaz , My Bro ,  Bapa ..

2 . Via Face to face ..

# My sis , Anna , Abg Mardi and family , Ummi

With Irdina Ilmuna  as my photoghrapher..hehe..
like father like daughter ..
 Syukran Jazilan my dearest Anna Aqilah for beautiful handmade and keronsang
like thousand time..

 lawa tak ..lawa tak..lawa tak..
nice combination pink & silver..
anna..tiuuuttt la.... :s

3.Via Facebook message

#Wardah , ustaz shahidan, Ryzal


4. Via Facebook Member



















hah.. banyak kn...ce teka .. agaknya berapa semua ni..??  alhamdulillah...terima kasih ya semua.. Semoga semakin meningkatnya usia semakin mematangkan kita..  amin ya Robb..

Selamat tinggal 28 Ogos 2012..
 ntah ..
 dapat ka kita bertemu lagi 28 Ogos 2013..

entry yang takda  penutup..


Jumaat, 10 Ogos 2012

Alhamdulillah , selesai sudah !! Part II

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh ( ", )

Perjalanan dari Masjid Jamek ke Bangi amat jauh apalagi kalau guna tren.. begitu la aku masa hari konvokesyen ku.. Nasib baik majlis nya sesi kedua.. aku dan family ku bergerak dari masjid jamek jam9 pagi dan alhamdulillah , tiba di KUIS jam 11am gitu.. Graduan sesi pertama belum kuar lagi dari dewan..Nasib baik sampai sebelum majlis bermula..



Cerita konvo belum habis , sebelum tidur , aku nak share sikit pasal konvo ku hari tu sudah sebulan da berlalu..  Jika dikenang balik , mahu jak bagi ucapan diatas pentas sambil menjatuhkan air mata di pipi  semasa menerima folder sijil tu.. Oleh kerana ,aku hanya graduan yang biasa-biasa saja dan tidak layak untuk bagi ucapan di atas pentas tu.. tambahan pulak Datuk Setia tu senyum.. automatisnya aku pun turut senyum la... kalau tidak ...
 
" umi , pa' .. aku hadiahkan sijil diploma ni untuk kamu "
terimakasih sebab beri anakmu ni peluang untuk belajar..
Usaha anakanda mu ini tidak akan terhenti disini..
akan ku sambung sehingga ke peringkat yang lebih tinggi..

Begini agaknya  if aku dibagi  kesempatan untuk berucap di atas pentas tu.. tapi apakandaya aku hanya berucap melalui hati dan disampaikan melalui angin dan udara dan terus sampai ke hati orangtua ku..mudahan-mudahan mereka faham bahasa dari hati ke hati ini .. ( ^_^ )
aku rasa mesti korang takpaham apa yang aku hendak sampai kan disini...

Aku sajikan gambar - gambar masak lemak + pedas dan sweetsour ni untuk korang tatap.. hehe..

Gambar diatas =  suasana dalam dewan PKK yang sujuk dan boleh terlentok jika kedudukan hanya statik mendengar hampir 300 lebih graduan naik atas pentas , gambar dan turun dari pentas
Gambar bawah = Suasana kegembiraan para graduan yang tidak sabar-sabar jumpa family masing-masing terima bunga lagalaga pipi dan mengucapkan TAHNIAH !!

aku pun apa kurangnya.. lepas jumpa family , terus cari kawan yang boleh diajak bergambar..
apa lagi Ana , Unie dan Nin memang tersenarai dalam friendlist yang mesti bergambar bersama-sama.( ntah bila aku demand sampai buat friendlist ni .. sebenarnya xbuat pun .. jgn tertipu okeyh )

Me , Fray , Menni ..
Bah.. Bahh .. bahh .. bergambar kitak

 Sesi memperkenalkan diri dengan mama si Menni .
First time kot jumpa..
Menni actually is my cousin setelah kakak sepupu dya kawen ngan abang sepupu aku..
jadi terbina la ikatan yang kami ni sepupu jarak jauh.. ( adakah ?? )
Tapi , sebenarnya , bapaku dan bapa si Menni dulu 1 sekolah..
dan my parents memang sedia maklum sudah kenal dengan parent si Menni cuma jarang jumpa .
Aku jak ni overexciting baru maw berkenalan dengan mereka...


My family , my Soul , my Bff , my counselor .. my apa lagi ek ?
terima kasih macik n pacik sebab datang..
pacik sebelah aku tu abang umi ku.
dari kiri : macik , umi , kak Noey , me , pacik , bapa


 Situasi 1 : Tengah Call Si Ana 

Aku : Salam , mana kamu ni ??
Ana : Sini aku dihujung Pkk..sama family ku..ko dimana b ?
Aku : aku dekat tasik ni .. tak sabar maw berenang.Tipu. 
Ana : mana maw jumpa ni ?
Aku : Depan Pkk la..

situasi 2 : Call si Unie pulak

Aku : Unie... ang kat ne ?? ( trep ckp semenanjung )
Unie : Sini bha.. depan Pkk..p sini la kau.. 
 ( last-last si Unie jgk yg ckp sabah walaupun sebenarnya dya org Johor )
Aku : Bha tunggu la sekejap , aku g situ

Semua cerita diatas ni menunjukkan gambar yang kedua tu , apa yang aku maw sampaikan disini..
Family 1st .. pastu baru kawan..

Gambar yang pertama tu , aku ajak family ku p depan Pkk ..
Maw kasi jumpa family si Unie dan Ana kn an.. an..

yang ni dalam KTM , menuju ke BTS dan amik LRT lagi untuk ke masjid Jamek..
mood : Penat dan mendengar cerita si Macik..

Begitulah ceritanya sepanjang hari konvokesyen aku.. Maaf , gambar agak berterabur , sila jangan confuse..Sekian ( " , )

nota kaki : kepada kawan-kawan yang terbaca entry ni , maaf la andai tidak sempat bergambar dengan korang.. masa ni memang kena RUSH.. apalagi perjalanan kami jauh.. bapa ku memang maw sampai ke Masjid jamek sebelum maghrib.. jadi agak kelam-kabut jadinya...

Rabu, 1 Ogos 2012

Alhamdulillah , selesai sudah !!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

" Tahniah ! Anda buat 1 pggln semalam & mengumpul 10 Koinz.
Jumlah sekarang : 1638 Koinz.Terus buat ggln untuk dapat lebih bnyk
Koinz& kekalkan infeksi Kolony "

Choyyy .. Penat jak lari dari bawah ke atas tengok siapa yang sms.. Rupanya dari Inche Kolony... huu ~

Back to Story ..

Setelah berhempas pulas selama 2 tahun setengah , bercinta dan berdating dengan buku , assignment, kejar sana sini untuk menghadiri kuliah + kelas tutor + dewan exam , prepare bahan bantu mengajar untuk presentation dan praktikum mengajar , bersengkang mata ..

Akhirnyaaa ..

Kad Jemputan untuk Ibubapa  : p

Usaha dua tahun setengah  kini sampai ke penghujung , syukur alhamdulillah , akhirnya aku dapat mengengam diploma dengan jayanya... 

Venue : Pusat  Konvensyen Kuis
Nice kan !!
credit to FB Syamimi Masduki

Perarakan masuk ke PKK
credit to  Ana



nie gara-gara menahan malu tahap dewadewi da ni..
feeling like an artist..
banyak beno kamera kat dpn..


ok..serius .. 
see ,  kdudukan dak pompuan like tangga..
dan disitu aku yg pling Vig .. hehe


 okay , this people always be " watak utama " in my blog
mudah-mudahan lepas ni boleh lagi kita bgambar chenggini lagi ya..

Bersambung's









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks