Isnin, 30 Julai 2012

hip hip horrey !

Assalamualaikum dan salam Ramadhan



< aci ka kalau aku letak gambar ni besar gedabak.. >

haa hehe intro entri mesti cakap "dah lamaaaa tak update blog".hah sudah, lupakan intro tu. memang setiap masa pun 'dah lama tak update" :b update bila ada masa jak padahal hari-hari online jak pun

sebenarnyaaaaa, banyaakk sgt benda maw cerita dekat blog ni. tp internet, @ broadband nii, buat hal. LEMMMM sangat. Apa ka tidaknya , Broadband ni my sis baru jak bayar td jadi dengan senang hati aku hapdet laju-laju seperti sedia kala..

Sebelum aku cerita pasal hari konvokesyen 7 julai aghitue  next entry nanti .. aku maw cerita hari sebelum konvokesyen yakni pada raptai 6 julai.. buat sekelian kalinya selepas hampir setahun xjumpa .. melepaskan rindu ngan kawan-kawan rapat masa zaman study , laga-laga pipi .. berkongsi cerita yang dibuat selama hampir 1 tahun tak ketemu..

Laiii.. Laii .. Laiii 


Maw cuba try test effect Panorama yang ada dalam hp..

Bersama ustaz Don .. 
memang sporting Ustaz Don ni.. :)



One of my bff = Dilla Najwa
" gara-gara dia aku pandai kecek ganu..haha " 
aku ada .. Kau ada ??

My family ,my friends , my roomate, my teacher ... 

ntah apa yg lucu masa ni...

Ana & Unie 

Menahan malu sudah dorang ni sebab ada c dak din belakang tu..
nasib baek cantikk

aku pun tak taw napa dak unie ni tabek springsss sama aku...

 we again
lalalala ~

:)

berlatarkan rumahsewadulukala
we'r Farhanaini ... 
aku taw aku da makin gomukkss kat sini..

Singgah jap g SRA Pekan Bangi , melepaskan rindu sama ustazah-ustazah disana..
teringat masa praktikum dulu 

Selasa, 3 Julai 2012

Ni cerita Orang yang duduk sebelah aku

Assalamualaikum semua.. lama sangat dah tidak hapdet entry baru.. Entry terakhir bulan mei dan sekarang bulan julai.. adeii , entry untuk bulan jun xda pun..habis kering sudah idea..kamu taw ka sekarang ni , jam ni aku berada di bumi semenanjung yang mana hampir setahun aku tinggalkan..wah betapa seronoknya , kelmarin aku sampai jam 2.30 petang di KLIA.. alhamdullilah syukur ya Allah...

aku datang sini bukan suka-suka saja.. ada misi penting yang perlu di buat iaitu HARI KONVOKESYEN  pada 7 julai...Akhirnya hari yang ditunggu telah tiba..tapi cerita pasal ni nanti aku cerita next entry sebab mahu cerita sekarang tapi benda tu belum terjadi , ye dak ?

 





Panjang mukadimah aku .. sebenarnya bukan ni yang aku maw cerita..hahaha..( gelak kerbau )
ni cerita orang sebelah tempat duduk aku ( dalam kapal terbang  1 baris ( a b c d e f ) tempat duduk aku ni area barisan ( d e f ) bermakna seat aku bahagian seat D iaitu dekat laluan manakala yang seat F  dekat tingkap ))  paham x ? buat-buat paham jelah.. orang sebelah seat aku tu 1st time naik kapal terbang .. duduk jak dia di seat nya terus dia tanya aku dimana disimpan jaket keselamatan hah ? ( bunyi dialek sabah ) aku jawab la di bawah tempat duduk . Sepanjang 2 jam setengah tu penerbangan ke KL banyak beno dia soal aku.Ye lah bukan aku tak suka pun di soal-soal chenggitu tapi.. malas maw jawab soalan2 yang tak masuk akal..( macam artis dah aku rasa hew..hew ).. ok aku gelar orang duk sebelah aku ni mamat (bukan nama sebenar )  dah  orang tu lelaki ,  panggil mamat la.. malas la maw gelar nama yang glamour2 macam dollah , mr.bean , ali , ramli... ( - .-' )

situasi dalam flight 

Mamat : buat apa g kL ?
aku : ada konvo ... 
Mamat : ikut club apa ? ( dia dengar konvoi )
aku : ( ketawa dulu baru cakap )   bukan konvoi tu tapi konvokesyen macam majlis anugerah tu..
Mamat : oo ...haha.. di mana ?
aku : di Bangi , kamu pulak g kL buat apa?
Mamat : maw cari kerja , ya lah , kalau di sabah susah ba maw cari kerja , masih mundur lagi , kalau di kL senang tapi sara hidup tinggi la..
aku : oo.. yakahh
Mamat : ko ni cekgu ka ?
aku : erm..boleh la..
Mamat : ??
aku : cekgu  kontrak jak.. kalau ada kosong baru di panggil
Mamat :oo .. kita ni orang sungai ka ??
aku : hah sungai.. tidak la ( ketawa tanpa lagu dalam hati )  aku orang bugis
Mamat : laa.. bugis ka ? aku pikir tadi orang sungai... bugis apa ko ?
aku : bugis boneh..
Mamat : boneh apa ?? ( dia senaraikan boneh2 yang ada )
aku : ntah la...aku pun xtaw .. yang aku taw bugis boneh
Mamat :  memang orang sandakan ka ? ada keluarga di tawau ?
aku : ya orang sandakan.. ada jugak keluargaku di tawau..
Mamat : aku takut jak kita ni keluarga..baw-baw bachang..
aku : hahah.. x lah

Pramugara pun lalu bagi lunch sama penumpang ....

pramugara : miss , nak chiken rice or ikan percik ??
aku : ayam..
Pramugara : encik , nak nasi ayam atau ikan percik ?
Mamat : erm..soto tiadakah ??
aku : hahaha ( dalam hati )
pramugara : Apa dia ?? (  menunjukkan reaksi ndak paham )
Mamat : Soto..
Pramugara : erm..takda cik .. gini la .. saya bagi nasi ayam satu untuk kawan encik dan ikan percik satu untuk encik..
Mamat : hmm.. yalah..

hehe..lucukan..kalau tak lucu buat-buat lucu jak..aku pun pernah gini gak masa 1st time naik flight tapi taklah sampai minta yang lain pulak..tapi bapaku selalu pesan kat aku...

" B , nnt kalau naik flight jangan buka kasut di pintu kapal terbang .. nnt kalau sampai kL , xda sudah tu kasutmu ko tengok "

haha.. bapa ku pun mengasi kena sama aku... sebenarnya banyak lagi cerita2 si mamat ni tapi yang ni jak la aku boleh cerita..  sebab cerita yang lain tu aku dah lupa...sampai mengantuk si mamat ni bawa aku cerita..

notakaki : bestnya naik KLIAexpress... setengah jam da sampai di KL Sentral.. cukuplah time ni jak la aku naik..next time tak boleh sebab tiketnya RM35 , da nama ekspress harus la mahal kn.. aku naik sebab ada orang belanja..hehe .. thanks bff ..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks