Ahad, 26 Februari 2012

Oh Tidak !! My Nail

Assalamualaikum dan selamat malam kepada reader's yang masih belum titow lagi.. Esok kan masih lagi cuti , boleh lah lagi menahan-nahan mata ... download tu , download ni .. tengok fesbuk kawankawan .. status aku sekarang ini amat la buzy memanjang , aku ganti ummi ku untuk mengajar di sekolah agama sampai la ummi ku balik dari KL.. isnin hingga jumaat mestilah tidur awal untuk mendapatkan tidur yang cukup dan wake up early ..memandangkan ummi ku sekarang takdak dirumah , so aku kena alarm hp aku sebab sebelum ini ummi ku yang kejut untuk solat subuh and siapsiap pergi ngajar.

( maaf , pendahuluan yang panjang lebar dan takdak kena-mengena pun dengan tajuk di atas )

Back to the story , last thursday .. aku ni beriya-iya la semangat untuk balik awal dari sekolah . Mengajar di sekolah agama ni best sebab jam 7am  masuk dan jam 10.30am balik sudah..Amatlah singkat masa di sekolah agama.Seperti biasa , waktu balik aku akan call my adik dan bertanyakan keberadaan nya dimana.Adik ku sekarang adalah driver aku.Dia lah yang menghantaq dan menjemput aku everyday.Walaupun aku sudah ada lesen tetapi aku tidak berani lagi untuk drive lagi. Tapi kalau jarak just 10 meter tu ada berani la sikit.

Aku & adikku ni tidak lah kamching sangat-sangat.Okay , lupa mahu cakap , adikku is boy dan umur kami hanya beza 1 tahun sahaja. Oleh kerana , aku tersangat la ingin mahu drive kereta , terus aku meluahkan hasratku sama adikku.

Me : Deq , boleh kah aku drive dari kedai sampai rumah ?
Adik : Janganlah , banyak kereta.. ko drive dari simpang lorong sampai rumah k.
Me : hurm..okay la

Jarak dari kedai sampai ke rumah 5 minit tapi jarak dari simpang tu sampai rumah tidak sampai lah dua minit , amat la dekat  hanya pegang stereng lurus sahaja tanpa perlu belok-membelok..tapi terima sajja la..daripada tidak dibagi peluang untuk drive. Kalau aku sama adikku , semua On jak kalau mahu drive .. tapi kalau sama my ummi , bapa and my abang  .. diceramah dulu ..tapi itu pun tidak dibagi.. Fikir positif , maybe mereka tidak mahu princess dorang ini mengalami sebarang kemalangan.

Sampai sahaja di simpang itu , kami berdua pun bertukar tempat .. aku ni pun tidak sabar punya pasal untuk sampai ke kerusi pemandu dengan cepat tetapi malangnya , semasa mahu menutup pintu kereta , tidak perasan la pulak kedudukan ibu jari yang berada di dalam dan DUSHH .. AdOiii..sangat lah sakit dan  tepat dengan kuku ibu jari .Tidakk, my nail ..

Walaupun kuku ibu jari ini mengalami kesakitan , niat ku untuk drive tetap kesampaian.Alhamdullilah..




Moral of the story : Buat sesuatu jangan cepat menggelabah dan terburu-buru...
                                 Be cool , steady and relax...



Khamis, 16 Februari 2012

Astrid - Tentang Rasa


a.s.s.a.l.a.m.u.a.l.a.i.k.u.m

Kamu pernah dengar ka salah satu sountrack lagu dalam drama Vanilla Coklat bersiaran jam 9 di channel 103 a. k . a TV3
.. apa ?? tak taw yang mana satu , adeii ..

Aku pun salah satu penonton setia Vanilla Coklat , apa lagi lelagu dia...best.. satu hari aku mencari kat google lagu-lagu OST Vanilla Coklat, akhirnya jumpa jua
 , so now , aku mahu share salah satu lagu dia yang best sangggaaatt

( sesiapa yang tengah bercintan-cintun , sesuaii la lagu ni untuk kamu )

Tentang Rasa by Astrid


Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

    Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama           
Menyatukan perasaan kau dan aku
  Semoga cinta kita kekal abadi  
Sesampainya akhir nanti selamanya





Rabu, 15 Februari 2012

Perarakan Maulud Nabi



Assalamaualaikum w.b.t .  . sebelum antum baca entry ni , meh lah kita berselawat dulu ke atas Nabi junjungan kita...


Ahad lalu , sambutan Maulidurrasul telah diadakan di Bandar Sandakan .  Sambutan ini dirasmikan oleh Ketua Menteri Sabah.( aku da macam reporter suda ). Baiklah, tamaw la aku bersyarahan panjang lebar..aku sajikan gambar jak la sekitar majlis tersebut.Wokey..


Masjid Nururahman pakai baju kaler jingga samping hitam tue..nampak kn?
Masjid Nururahman mewakili Taman Mawar dalam perarakan dan sorry to say aku tak ikut sebab kain baju tu tak cukup untuk aku..(hehe) ..

Umat Islam di Sandakan mulai membanjiri padang Sandakan..
Nampak samping hijau baju putih , itu adalah kumpulan daripada SMAS...
tengok macam xramai yang turun padang..mungkin mereka mewakili PPD..

Kompang-mengompang yang memeriahkan lagi majlis sambutan ini..
Baju Pink + Ungu merupakan peserta dari Taman Mawar , my hometown.
 Johan Kompang Terbaik

 Memperkenalkan , Masjid Nururahman Taman Mawar Sandakan.
Johan dalam sepanduk TERBAIKKK
( rugi pula aku tak ikut )

 See , my bapa and my umie joined..
( so jealous )  sebab tak ikut

 yang ini budak-budak dari Sekolah Agama Negeri Kilometer Batu 1 1/2
My school when i was 7 years old

 Hemsem kan budak ni...
kalau tak hensem tidak tu digambar sama photoghrapher..hehe
okay aku pun setuju yang dya itu hensem

 One of Ustaz yang mengajar di Sekolah Agama batu 1 1/2

 Ustaz JJ , Ustaz Roslan n Ustaz Din pun ada..
macam aku cakap tadi ... mungkin perarakan mereka ini dari SMAS @ PPD..
 - confuse -
 Ustaz Saruddin Andang , guru kelas masa form 5 Ibnu Khaldun 2008

kepada yang berdiri di tepi-tepi padang sila masuk kedalam barisan 
one of percakapan pada hari tersebut..
Encik ini lah yang jadi MC hari tu , 

 Anna pun join juga..dia diampit oleh Sepupu-sepupu dya..

Cuba cari mana aku ??
gambar spontan yang diambil oleh photographer
Jumpa suda mana aku ??
tu na dia catwalk dengan my bestfriend 
nama dya Fatimah Era..
jeles sama dia ni , dari zaman sekolah menengah sampai sekarang kurus sajja
abaikan muka saya yang huduh itu

ituu diaa... oren oren hitam
sementara menunggu keputusan perarakan.. 

 Gambar dekat : 
Era.. cantikk kan..
Dia la diantara kawan ku yang sinting-sinting time sekolah
oh..tidak lupa dengan sama c Ayue jugak..
maaf , sudah berpunya..Tak boleh kaco2..

nota kaki :
# Perarakan dari padang bandar sandakan sampai Dewan Masyarakat Sandakan yang mengambil kira 10 - 15 min berjalan...memang penat tapi seronok , sebab kawan lama boleh jumpa balik ..
# Lepas berarak gi Study Muet sama Anna ( konon )  tapi plan betukar , g shopping sama Anna..
# Kebanyakan sumber gambar ini diambil dari Cikgu Mumarakh..Maw tengok lagi tekan SiniSini , yang selebihnya hak milik sendiri.











Selasa, 14 Februari 2012

My journey Six hours

sila tekan play untuk dengar

assalamualaikumm w.b.t reader's..sihat ?? aku sekarang terlebiih sihat sudah..banyak suda di makan-makan sampai lupa badan bertambah KG. back to story , last week i went to KayKay a.k.a KOTA KINABALU. I'm here coz my nephew have an appoinment with Dr.Suhaila to checked his jantung at Hospital Likas. Oleh kerana Dr.Suhaila not sure about keadaan my nephew hearth, she need my nephew went to IJN next week to sergery.Nasib baik la masa tue aku ada exam MUET , Kalau tidak , boleh sudah aku g KL attend kak hajar kawiinn.
Perjalanan yang mengambil masa 6 jam ni untuk sampai di KK,amat memeningkan , naik bukit turun bukit , jalan raya yang bengkangbengkok dan membuatkan aku tiduur sajja dalam kereta sebab tidak maw muntah and telinga berdengung-dengung..Sampai di Kundasang terus segar mata sebab perubahan cuaca dari panas ke sejuk.Sampai di KK kira-kira jam 4 pm and terus check in di hotel tabung haji

Di KayKay , aku tidak sempat mahu jejalan-jalan kesana kemari shopping2...ikut kan hati , maw pergi One Borneo , Suria Sabah , jumpa kazen saya,jumpa kawan saya  ... tapi susahlah maw buat benda tu , sebab keadaan my nephew yang tidak boleh lagi dibawa ke tempat yang ramai orang..Teringin jugak mahu jalan sorang d bandar KK like orang Stup***  tapi bila difikirkan disini tempat orang , banyak orang , ini KK bukan Sandakan..so, takut la pandai jalan jak tapi tidak tahu balik hotel macam mana.. Nasib Baik la abang saya yang baik hati ini mengerti perasaan yang melanda diri adik nya ini ( cehh..) .. abang saya membawa la kami sekeluarga g jalan-jalan around KK tu, walaupun hanya duduk dalam keleta sahaja..

banyak-banyak tempat menarik di KK , kawasan air yang mencuri tumpuan abang saya ni..jadi di Tanjung aru and Taman awam sajja la kami pergi.kasiaaannn seyh..My parents,my sis in law and my nephew stayed in car while my brother and i photoshoot at beach. 

Yang paling tidak lupa , si bunga mawar ( sila rujuk gambar di bawah ) , Cantik bangattt .. kepada Cik deyHa , if kamoo datang sandakan lagi bawakan bha bunga mawar di kundasang tu..abaikan request yang mengarut ni Eda..

Yezza, i love this pixx..pandai abang saya catwalk , percaya atau tidak.. aku yang take picture ini..
sila jangan muntah yeah

introduce my Brother : mohdkhairulredzuan

Teropong pulau-pulau yang ada di Tanjung Aru..
ermm, ada ka pulau..?? layan jak la

pixx yang kedua yang terbaik yang pernah aku hasilkan
okay , sekali lagi jangan buat-buat muntah ok

tekatekitekateko
banyak-banyak bunga,
bunga apa bibie suka,
answer : bunga mawar 

teka teki diatas ini abaikan okay sebab tiada kena mengena punn..

 Oh Tidaakk.. i love Mawar
mahu beli tapii takut sampai sandakan terus layuu ataupun gugur bunga nya

 My Rose , Mawarku ...
ai lebiuu ..

 Strawberry yang Sedap dan Manis
Next time aku Ngaapp ko lagi..

 My favourite fruit
king of fruit - Mr Durian
   Queen of fruit - Mrs Bibie   

 ( bluerkk , menyampah )

 My daddy my hero ,
     at - Kundasang ( huu ,sujuk-sujuk di sini )

 okay , dua orang di tengah-tengah tu bukan maw bunuh diri k,
memang ada laluan pasir di situ..
hampa tak dapat pergi situ

Kasih tinggal kenangan di Pasir tanjung aru..

 wokey  , Selamat tinggal kaykay..
next time jumpa lagi
bhaiiiiiiii

notakaki : sorry to say if my english " hancuss" , Exam Muet around the conner .. i've no mood to prepared.




Isnin, 13 Februari 2012

7 Petala Cinta

  i'm waiting for this movie

Title : 7 Petala Cinta


Sinopsis :

Kisah mengenai cinta sesama manusia, cinta diantara seorang lelaki dan perempuan, cinta diantara seorang Islam dengan agamanya, cinta diantara seorang ayah dan anaknya, cinta diantara guru dan pelajarnya. Sebuah filem mengenai 7 PETALA CINTA. ATTAR, seorang yang berada dalam kejahilan sehinggalah bertemu dengan ABY IKHWAN, seorang guru di Madrasah Qalbun Salim yang telah mengajar Attar mengenai Islam. Dalam diam, Attar menyimpan perasaaan terhadap SAIDATUL NAFISA namun dia redha apabila Saidatul Nafisa bertunang dengan HAMKA.

Saidatul Nafisa dan Hamka disatukan didalam satu ikatan pertunangan dan akan dikahwinkan sebaik sahaja Hamka pulang daripada menuntut ilmu di Tanah Arab. Ditakdirkan, malapetaka berlaku dan Hamka dikatakan telah meninggal dunia. Saidatul Nafisa meneruskan hidupnya dengan tabah namun Aby Ikhwan, ayah kepada Saidatul Nafisa mahu anaknya itu cepat -- cepat mendirikan rumah tangga supaya sinar kebahagian dapat kembali kepada Saidatul Nafisa. HILMA AQILA, adik kepada Hamka juga menuntut di tempat yang sama dengan Saidatul Nafisa.

trailer 7 petala cinta

 




Khamis, 2 Februari 2012

When Anna Meet PiJJa

SILA BULATKAN MATA ANDA UNTUK MEMBACA
sekian
 
myname is noorfarhanahbasir
oneofmybestfriendthathernameislikeme
sheis nurfarhanaaqilahnasil 
shelovespizza and metoo
youcancallher ANNA ALTHAFUNNISA

as known as ANNA




hiii..saya la anna yg disosehsosehh c bibie tue !!


 posiinnnggg dulu sebelum order sampai

 ini Pijja anna yang punyaa....

 adik Anna yang sentiasa jadi bodyguard kakaknya
 # ira

ku cincangcincang ko pizza
zuussssss

 okeisss..jgn ggu saya makan okey

 alamaaak tarlabiiihh sudaaaahh..
gini mungkin face anna when meet paparazi...

 ngaaapppp...
i love pizza







ANNA ALTHAFUNNISA..oppsss salah
melodyhatianna bha


nota kaki : Anna..next time kita jumpa lagi..
tatatititutu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks