Rabu, 26 Disember 2012

Dinner Dinner Dinner

Assalamualaikum w.b.t ..

Sebelum bulan disember menutup tirainya , dan aku sebagai tuan tanah ini akan sibuk dan berhempas-pulas dalam mengharungi exam final yang semakin lama makin menghampiri .. adalah lebih baik aku cepat2 hapdet ini blog sebelum tikus, cicak, cengkerik, harimau,beruang dan segala haiwan akan bersarang dan membuatkan blog aku ini menjadi zoo..

Hey , Bibie .. awat ang dok lame x hapdet blog hah !!
hari-hari aku bukak blog ang tapi xdop pulak entry baruuu ...
-Anonymous


Weiyh .. weiyh .. sorry la kepada rakyat-rakyat jelata yang setia menunggu post-post aku *okay,buat-buat ada jak la.. bukan takmaw hapdet , oleh kerana kekangan masa menghalang daku menghapdet .. Banyak jak cerita yang boleh dikongsi tapi sebagai student *ayat minta ditampar .. banyak lagi komitmen yang perlu didahulukan dan menghapdet blog ini dijadikan kerja yang terakhir..*minta ditampar lagi ..

hey bibie , apa la komitmen muuu !!
- Mak Jah

As you know , selain menyiapkan esaimen , projek , buat game , tulis blog ( tugasan ) , kuiz yang datang dengan tiba-tiba , meeting dan join program *hah , amekaw .. komitmen ni !! aku jugak kena menghadiri dinner  dan bulan ni jak ada 3 dinner yang kena ada aku..haha * lagak macam Vip la shangatt .. weii , betul hapa.. selain daripada menghadiri dinner ini dapat mengeratkan hubungan sillaturrahim dan berkenal-kenalan antara satu sama lain .. Dinner ni jugak dapat mengisi perut yang kosonng ni dengan makanan-makanan yang tak pernah lagi daku merasainya .. haha *komitmen la sangatttt..

1) DE BAYU WONDERFUL NIGHT
TEMA : COLOUR BLOCKING
TEMPAT : SEKITAR KOLAM RENANG PUSAT SUKAN

Backdrop .. 

Colour Blocking la sangat..
Walau apa pun kita pakai yang penting ikut syariat nya .. :)
Cover your aurah , insyaAllah you will be safe :)



 lovely-dovey ..
colourfull like rainbow..
* mata blink-blink tengok baju warna-warni
The Pengarah and The exCo..Yaww !!
Sepet , Dalink Anna , Dalink Eyna , Dalink Kasz , Dalink Jue & me


# Thanks to my Sister , poskan adeqmu Skirt RnR yang superDuper Cantikk !! 

2. JALINAN UKHUWAH SISWI SAGA ( DINNER BLOCK )
TEMA : SANTAI
TEMPAT : DEWAN KEMBARA 

De backdrop ..

 Setiap paras kena buat persembahan ..
So, paras ku buat persembahan " Aci-Aci buka pintu "
Aku sebagai P-Ramlee..
* lucu pulak bila teringat pasal ni !! 

 Serius semua muka dengar PV  bagi ucapan ..

And the result .. paras ku dapat NO.2 ..
wahh .. * sambil lompat-lompat
tidak sangka owh , kami fikir johan... takpun no.4
Rupa-rupanya Naib Johan..
*Sila tepuk tangan kuat-kuat 

 Barisan pelakon yang buat persembahan paras ku..congrate !!
* okay  , bibie .. you agak little Big di situ yahh

Sesi makan kek ... 
 Sem 1 Paras 4 with R.A

Villa Saga blok G

Peace yaww !!

# Semester depan ada tanggungjawab yang besar telah dibagi.. Rabbi Yassir Wala tu'assir..
Semoga dipermudahkan .. Semoga tanggungjawab ini aku dapat pikul .. InsyaAllah  :)

3) DINNER MULTIMEDIA
TEMA : WE ARE VIP
TEMPAT : EDC HOTEL 

Suasana sepanjang majlis..

De lucky draw.. i got it..
hoorayyy 


Mamam Steambot .. first time owhh !!

 De Multimedia member's..


 President Multimedia Club 2012/2013
Kak Afiqah :)

 Alhamdullilah ...

Dinner Venue ..
EDC Hotel.. terbaeekk

************************************************************************************************************

Tamat untuk sesi dinner , so now .. focus for exam !!  Tamat untuk tahun ini dan jumpa tahun depan ..  Selamat Tahun Baru .. *Countdown blik sabah ..!! peace yaw ! 

                                                                                            

Ahad, 23 Disember 2012

Short Entry

Assalamualaikum w.b.t ...

fuhh..fuhh ... * kasih bersih blog yang sudah berhabuk-habuk bagai ni....

Barakallah lakuma wa barakallaik *nyanyi lagu maher zain jap ..

"Weii bibie , siapa kawen ni !! siapa kawen niii !! Apasal tak jemput akuu"
- Dalam hati 


Bibie says : bukan aku tamaw ajak .. aku pun sendiri owh tak pergi... sobs sob sobs T.T

22 Dec 2012

As you know , my lovely dovey sister is already married.. yahhhh ...Akhirnyaaaaaaa...*lap air mata sebab terharu...


cantik kan !! sweet kan !! 


Hahh ..  cari aku... !!

Dapat cari ka ?? memang x jumpa la sebab aku tak attend majlis kahwin ini... Mereka di Borneo , daku di Utara... T.T .. Gambar diatas adalah keluarga sebelah umi aku ... termasuk la sepupu 1x , anak2 buah dan cucu2x ..*owh tidakk , air mata ku tetiba meleleh lajuu.... tulah , hari tu masa ditanya maw balik ka tidak jual mahal..takmaw la..ini la..itu la... hah , sekarang amekawwww...

Walau apa-apa pun... Barakallah my Sis ... akhirnya ko sudah jadi milik orang... akhirnya aku akan tidur bersendirian di bilik ... akhirnya ko tukar status bujang-kahwin , akhirnya aku ada sudah abang ipar di rumah... akhirnya ..akhirnyaa..akhirnya kini pasti ku merasaiii *eii , tetiba lagu anita sarawak muncul...

Cukuplah sampai disini short entry pada kali ini , kerana aku tak tahan menahan air mata yang kian menderas laju ini....Sekian, Wassalam



Isnin, 26 November 2012

This Time For Sabah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Semenjak duamenjak tigamenjak nie selalu ikut program..kawan pun jadi ramai..kalau kawan sudah ramai..hati jadi senang.... Habis jak program induksi anak sabah aghitu..  sangka habis sudah program anak-anak sabah tapiii.. hah , amekaw .. berlambak lagi program-program yang menyusul antaranya... 



Aku pun dengan penuh bersemangat yang berkobar-kobar mendaftarkan diri untuk menyertai sukan tersebut dan tidak disangka-sangka pulak kawan yang dianggap " kamcheng " turut mendaftar kan diri..yahhh..naaa...disitu kita "bengammm"(*Sambil sticky tangan).

Pada hari kejadian tersebut.. memang anak-anak sabah dari IPT di semenanjung ni turun padang pi UUM untuk menjayakan program tersebut.. lagipun first time pulak dibuat ni..Memang masa ni , aku fikir aku bukan mcm d UUM tapi macam di UMS..sebab....

  1. kiri kanan depan belakang utara timur barat selatan cakap SABAH bha....rinnnnduuunyyaa.. lancar dan sedap jak didengar orang cakap Sabah... yang " Bha " tu yang penting.... 
  2. Nyanyi lagu " Sabah Tanah Airku " .. fuiyoo..last aku nyanyi pun masa bulan 5 itupun semasa aku jadi guru ganti di Sk Merpati.. memng feel ku di Sabah sekarang owh...
  3. Lagu " Anak Kampung " , " Macam Di KK " , " Proton Saga Kelabu " .. macam dengar di Radio Sandakan Fm atau Sabah Fm jak..padahal berputar di Stadium UUM.. walaupun lagu Anak kampung selalu didendangkan bersama One Nation Emcee tapi..Kalau si Jimmy Palikat tu nyanyi satu orang baru rasa " wahh, bestnyaa..pure Sabah"
  4. Bola Tampar wanita UUM , dapat pingat Gangsa .yeyeyeye .. walaupun aku main 1 game jak..dan aku  macam kurang menyumbang dalam pingat gangsa ini , tapi kira puas hati la..dulu sebelum terbentuknya 1 team ni , x pernah tegur owh.. apa lagi cakap2...tapi habis jak benda ni , dari jauh sudah " Assalamualaikum geng " .. hah..terus berngam ooo... disitulah terbinanya Ukhuwah Fillah...
  5. Aku dapat jumpa kawan lama aku * Efa dan sapok ku * Jumarni ... *thanks Efa bagi ole2.. nnt ko datang aku bagi ya.. hari tu tak sempat aku p membeli...
  6. Aku rasa sedihhh sangat sebab muka ku  SunBurn tahap Terabyte ... kata kawanku macam Kueh Lapis sudah.. adoiii .. macam mana maw kasi seperti sedia kala ni..kalau sudah 100 orang tegur ni alamatnya memang aku takmaw sudah keluar dari bilik , betapuk bawah bantal .. jauh-jauh dari sumaorang.....
  7. Yang paling best :: aku jumpa secret admire ku...*BluuuuuShhhhhhiiiiiii    ngggggggg
* Ini bukti-bukti hari kejadian tersebut *

i'm with my cousin far far away..hehe
MenniQ n Zati..
*see , my face SunBurn

SmasSayang  & KuisSayang..
*Efa , Ana , MenniQ , Aku 
*time ni belum Sunburn lagi

 Volleyball Team ~ oh yeahh Gangsa

tengok-tengok orang main 

Waktu pagi jadi muka pun berseri2x

Oo ball .. aku riindu maw main sama ko lagi 

Kami la bha ni yang wakil UUM 



kemana-mana kami mesti bertigaaa.......

Time lunchhhh...
* muka pun kearah maw SunBurn

Yezza .. Sabah Flag 
with Eyna the Beaufort Girl

nama dorang sama Jumarni
satu dari UKM , satu dari UUM

1st game lawan ?? oo aku lupa suda..
oleh kerana matahari terik panas membahang..time ni kami kalah.. tapi kami jumpa lg dorang dan kami menang..


Hah.. Spike..spike..spike..
*aku pun berlagak coach yang tak diiktiraf

last Game sudah... terus kami dapat pingat gangsa
*yeah..sambil2 tepuk tangan kuat kuat

baju lelaki hitam tu macam pernah aku jumpa tapi di mana haaahhh ??
*sampai sekarang oo berfikir ni ..

De Medal....
*lama suda x terima Medal ni...sekali terima macam teruja pulak...

time xtaw lagu apa dipasang.. terus dorang buat bulatan ... 
macam menari tarian sumazau..

okay , cari aku sekarang...!!
*ntah mana la aku berdiri time ni.. ber'ampit-ampit jak


nota kaki : maaf , susunan gambar yang tidak mengikut susunan yang betull..

# tidak sabar tahun depan  sebab tahun depan lagi Sukan Ipt di buat sekali lagi .... yezza , ini kali la .. This Time for Sabah .. 8)







Khamis, 15 November 2012

senandung Ukhuwah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Hari ini bibie.fm akan memutarkan lagu yang menduduki tempat pertama pada minggu ini...uwahh, macam DJ bebeno..

terima kasih kepada sepupu Ana , Nik Izzah  kerana membluetooth kan kepada saya lagu yang cukup indah lirik nya....Thumbs up !!


Sigma - Senandung Ukhuwah

Diawal kita bersua
Mencoba untuk saling memahami
Keping-keping dihati 
terajut dengan indah
Rasakan persaudaraan kita

Dan masa pun silih berganti
Ukhuwah dan amanah tertunaikan 
Berpeluh suka dan duka
kita jalani semua 
semata mata harapkan ridhoNYA

Sahabat tibalah masanya
Bersua pasti ada berpisah
Bila nanti kita jauh berpisah
Jadikan rhobitoh pengikatnya
jadikan doa ekspresi rindu
Semoga kita bersua disyurga

sila tekan butang play untuk dengar..




Lagu ni aku tujukan untuk my sahabat dunia akhirat..



# kes tiada kerja...hapdet entry yang bosaaann.. tapi dengar lagu ni kompom tidak bosan suda..siyesly




Contengan orang keboringan. hah, adakah ?

3 names in your inbox.
Anna , Ae-Gem , kolony


Your ringtone.
Naif - Kerana Kamu Cuma Satu , :) phewwiitt , bibie jiwang's


What you did at 12 last night?
layan RunningMan , kes ndak boleh tidur awal


Who was the last person you hangout with? Where?
With my cousin , Ae-gem... setelah satu hari tak makan nasi .. ajak sepupu lunch sama-sama..


The colour of the t-shirt you're wearing now?
Pink


The last thing you did.
Layan AntuKapcai..tapi tergendala,kawan pinjam hardisk..tsk.tsk.tsk


3 of your everyday favourite item.
1.Internet. walaupun hari-hari ngadap ndak pernah bosan bha
2. Layan Movie . oleh kerana kawan-kawan ku yang baik hati bagi movie kat aku..aku pun layan dengan senang hati...wah wah wah..
3.Novel . Misi untuk menghabiskan novel "contengan jalanan " ..


The colour of your bedroom.
Blue ,sebab duduk DPP kn.. i wish , my own bedroom for the future is rainbow...wahh tsewwetnyaaa


How much money in your purse now?
rm23


How's life?
Awesome.. tapi muka bertukar warna terus down gilak kena sunburn.. ndak maw keluar bilik 2 hari..:'(


Your favourite song.
Semua genre.. kalau sedap aku akan dengar jak lagu tu sampai boring...


What will you do next?
sambung buat Assignment..=.='


When was the last time you saw your mum?
2 bulan lepas.. d airport Sandakan..Umiesayang , rinduunya...


Where is she now?
OTW to Tawau , with my bapa..Semoga perjalanan mereka selamat


Who is the last that talk to you last night?
Kak Iera , my roomate


Where did you have dinner last night?

Bilik , makan maggie ,roomate bagi.. berangan maw makan steambot tapi xda siapa maw bawa.Frust !


The last suprise you got.
Time sukan IPT. My secret admire came here....(*tutup muka bawah bantal)..#malu


Last thing you borrowed from your friend.
Mangkuk.Gara-gara maw makan maggie semalam..haha

Who is your bf / gf ?
Yeehaa.. ndak payah la ber bF segala..kasi habis duit topup jak..kawin teruss la..lagi senang..Love after marriage ..


What do you feel now?
Stress , frust , akak aku kawin , aku xdapat attend.. tambah2 lagi muka aku sunburn.. ;'(


Who knows your secret?
Sahabat dunia akhirat , Anna & Unie & Yatie ♥


They keep your secret?
Haruslah.. kalau tak keep , ada ni ndak tegur 2 hari setengah + lempang .. kata bestfriend...


Are you angry with someone?
No. kalau marah orang , syaitan mudah dekat...hush hush *halau syaitan


What do you order at McD?
No.. boikot boikot...


The last time you feel sad?
lastnight ??


Wanna share with who?
ambil la kalau mahu.. aku pun ambil orang punya haha.. kes tiada kerja...

Rabu, 14 November 2012

Salam Ma'al Hijrah 1434H


Assalamualaikum w.b.t..




Jom baca doa akhir tahun dan awal tahun..


" Be a better Muslim "
" Proud born as a Muslim "

Checklist untuk Tahun baru ..





Solat di awal waktu
Al-mathurat pagi dan petang
Ganti Puasa
Satu hari satu M/s al-Quran
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks