Khamis, 29 Disember 2011

10 Tempat Menarik Di Sandakan




Good Evening everyone... May be i'm not late to tell about  Interesting Place in Sandakan ..

1. AGNES KEITH HOUSE
" Puan Agnes Keith ini merupakan penulis dan mengarang  beberapa buah buku tentang Sabah dan penduduknya, termasuk Land Below the WindThree Came Home, dan White Man Returns .
Puan Keith menetap di Sandakan sejak tahun 1930 hingga 1952 . Rumah mereka telah musnah akibat Perang Dunia II tapi telah di bina semula di tempat yang sama."





2. Sandakan Crocodile Farm



3 Sepilok Orangutan Center 

4.Tample Puu Gih Jih
oleh kerana Tample ini terletak diatas bukit , dari situ kita boleh lihat bandar sandakan

5. TAMAN CHONG THIEN VUN


dari menara ni..kita boleh lihat bandar sandakan

6. Taman Peringatan Sandakan ( Memorial Park )




7.RAINFOREST DISCOVERY CENTRE




8.Batu Sapi , Sandakan


Batu yang terletak berdekatan pantai dekat sini dikatakan terjadi akibat sumpahan ke atas seekor lembu/sapi.Di bawah batu berkenaan terdapat batu seakan seekor buaya yang dikatakan turut terkena sumpahan.Kewujudan formasi batu itu sendiri cukup signifikan kepada penduduk hinggakan daerah kecil di sini dinamakan Batu Sapi.Batu Sapi yang terkenal dengan hidangan  Seafood yang murah-murah.

9. Pasar Sandakan


10.Bandar Sandakan


shopping mall paling popular di Sandakan

okay...ini sahaja yang boleh di kongsikan...Happy Holiday !!
Coming Soon !!
Sandakan harbour Square

credit :
  1. sayaorangsandakan
  2. Mr. Wiki
  3. Kak Mahh
  4. malaysiazoom
  5. Sis Shirley S Wong
  6. bro Nazrey











52 days to go



Oh Allah...just 52 days to go for SPEAKING ...!!!
what i want to prepare for this SPEAKING !!!


English Book ,  Grammar Book  , Dictionary and all related about English .. all of this book ,
 i very need you for this time...
because my english is poor , not very well .. i need tips to good in english..

8 Tips to Speak English Fluently & Confidently


The tips are:

1. Grammar
2. Reading loud
3. Watchin English movies wid subtitles
4. Mirror practicing
5. Regular Practice
6. whenever you watch any movie in your mother tongue , try to translate the dialogues in English in the real time. 
7.Always try to think in English.
8.Work-out what kind of sentences you have to speak daily in your school/college/office/ with your friends etc. and translate them into English before the time.



Do not wait any longer , Now " FARHANAH " you must start already..do your best..
MUET is one off you can continued your study in Degree..CHAYYOKKK !!


How To Speak English in 30 Days!

or





Rabu, 21 Disember 2011

Cikgu vs Najwa









Suatu hari Najwa Latif berpindah ke sekolah baru....

Cikgu: selamat berkenalan....

Najwa: kita Berkenalan hanya dalam laman muka buku.... :)

Cikgu: sat gi cikgu hantar kau dekat guru besar baru tau...

Najwa: Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu ooohh uwouwouwo :P

Cikgu: cikgu sakit hati dah ni =="

Najwa: hati ku rasa sesuatu :P

Cikgu : sebelom kamu balik, datang jumpa saya kat office..

Najwa : Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku

Cikgu: atau kamu nak saya hantar kamu dekat guru besar? >:(

Najwa: Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu :)

Cikgu: cikgu rasa kamu ni dah tak betol..

Najwa: Oh oh benarkah rasa itu...

Cikgu : ingat taw.. sebelum balik nanti kamu datang office jumpa saya!!

Najwa : bagaimana harus bersua...ku rasa gementar tapi bahagia

Cikgu : memang kalau dah ade peluang nak rotan je kamu ni...

Najwa : perlukah kita beri peluang pertama..

Cikgu : saya dah agak hang ni bermasalah..

Latif : walaupun kita tak pernah berjumpaa..... ooohh uwouwouwo\

Cikgu: otak saya dah sarat dengan macam2 masalah.. Kamu ni buat...

Najwa: Banyak persoalan yang berada di minda =)

Pelajar lain menyampuk: cikgu ni banyak tanya la...

Najwa : Banyak tanda tanya dan juga kata kerja

Cikgu disiplin : cikgu jom pegi lunch dengan saya kejap lagi

Cikgu: Argh, tak nak, nak settle kes najwa ni

Najwa : Otak kata jangan hati pula kata ya =)

cikgu: tak menentu saya di buatnya..

Najwa : Hidup tak menentu adakah ini cinta......

Cikgu : konfius!!!

Najwa : banyak soalan banyak juga jawapannya

Pelajar lain : kalau ikut hati,cikgu kami memang nak bunuh hang ni adoiii

Najwa : kata hati dan rasa tak dibiar saja..

Cikgu Disiplin : masuk bilik saya nak jalankan operasi merotan ni...

Najwa : setiap yg berlaku ada kebaikannya,harus pejam mata dan cuba apa saja...

Cikgu Disiplin : kamu pandang muka saya..

Najwa : Pabila kau renung tajam tajam mata aku

Cikgu Disiplin : cikgu, kau rasa kita nak report kat encik latif ke..

Cikgu : aku rasa...

Najwa : Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu

Cikgu : Najwa! Ape semuanya ni?

Najwa : Oh oh ini cinta remajaku.. :P

Cikgu : cinta? Dengar baik2 kata-kata cikgu ni...

Najwa : Dan pabila kau katakan kau suka aku... ^^,

Cikgu Disiplin : sudah., Diam!!

Najwa : Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju...

Cikgu Disiplin : Cikgu! cinta apa yang dia merepek ni?

Cikgu : Oh oh itulah cinta yang satu XP

Cikgu Disiplin , Cikgu , Najwa : Cinta di muka bukuu....

:))






Credit : my Sister Fb Friend

* Adik Najwa jgn marah ya..sy pun salah 1 Fans kamu... :))

Suatu ketika dahulu : P.L.K.N




Sebelum my D-Link berbunyi *wink menandakan kredit habis... Ok , semua kena dalam keadaan " BARIS-BARIS SEDIA"...( xpyh dgr pun xpa...kapten x tgk pun ) heheh...tahun 2008 sy diantara ribuan penduduk di Malaysia ini terpilih menjadi Wirawati kumpulan pertama Siri 6 tahun 2009...Di SMAS , 9 orang jak terpilih...sy la antaranya...masa ni gembira pun ada sebab ni la peluang sy naik kapal terbang FREE fur the first time...al-maklumlah..sy ni bukan org kaya yg slalu ke smnnjung..ngee :))

[ Setiap gambar ada ceritanya... ]



Venue :    
Kem Bina Semangat ,
Kuala Kubu Bharu , Selangor Darul Ehsan

Ahad, 18 Disember 2011

monolog hati # 1






bila gambar lebih pandai bercerita
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks