Rabu, 30 November 2011

Santai dinner



 Salam readers...semoga hari ini lebih baik daripada semalam... ni cerita..dua minggu lepas...( punya main lama baru maw cerita ) hehe.. Cerita dua minggu yang lalu iaitu 18 November 2011 bersamaan dengan hari jumaat terletak d Sabah Hotel...

 saya sebagai guru ganti di jemput untuk makan malam bersama warga Sk Batu16 Gumgum,Sandakan...
(terharunyeerr)

 
hadiah untuk Puan bertuah

Seperti biasa..kalau bab dinner2 ni mesti ada tukar2 hadiah sesama guru sebagai kenang-kenangan.... hadiah diatas especially untuk Puan Musiam ..


 
kenangan bersama guru perempuan... 
i will miss u...

 
salah satu part yang sy tak suka....iaitu berucap di khalayak ramai...
~ GUGUP
~ GEMENTAR
~ b'GEGAR
~ GAGAP

4 G nie la yang membuatkan sy selepas berucap mesti malu...haha..cuba tengok salah satu guru lelaki yang memandang sy tengah berucap 2..KETAWA..huu ~ punya main maluu...sy pun tidak taw bha apa yang sy cakap pada malam tersebut ( ayat penuh skema ) apa x nya...pandai pula malam 2 tiba2 t'gagap...sebab itu mungkin cikgu lelaki 2 ketawa kn...
ni la Guru Besar Sk Batu16 Gum-gum
En. Irianto Tarman

- Terima kasih cikgu atas segala-galanya...


 hadiah yang saya dapat...Toce2x 
yang besar ada bahai  SERVEY 2 dari Cikgu Adam...tukar2 hadiah kn
sebelahnya 2 hadiah cabutan bertuah...( bertuah nya saya... terima kasih no.6 )
ada lagi 1 hadiah sebagai kenangan dari Sk Batu16 Gum-gum sebagai penghargaan pernah berkhidmat selama 1 bulan ( 17 okt - 18 nov ) mengganti guru bersalin

 p/s : terima kasih cikgu-cikgu semua , ustaz wa ustazah...especially Teacher Evelyna , Kak Lenny , Kak Julie ...semua la...thanks a lot...

* Bahai = beg plastik


Rabu, 23 November 2011

My day with u .. ..

a . s . s . a . l .a . m . u . a . l .a .i . k . u .m
Kejadian : 19 November
Tempat : Di suatu tempat berdekatan dengan SMK Sung Siew

 

Sapok saya paling best...
diam-diam ubi berisi..walaupun sy lebih berisi dari dia..kahkahkahakh
masa ni tgh menghormati kapal terbang lalu...
" kami wira-wirawati negara "



Fakhrull a.k.a Akon..
Lonely..im mr.lonely..
i'have nobody...lalalalla

Tugu Peringatan  ^

Dipendekkan cerita :
orang 2 ( lupa suda nama nya ) , dya bersama 6 menteri lain naik kapal terbang then terbabas d 
Sembulan , Sabah . . dya ni pun menteri juga..bangsa cina . . ia berlaku 1970 an...

tuu naaa diiiaaaaaa...
( tangan arah ke bandar )

Tempat ni di atas bukit...ada menara dan dari menara tersebut..dapat lihat bandar Sandakan tapi bahagian kawasan Bandar Ramai-Ramai la...

ini diantara salah satu tempat menarik d Sandakan..
Taman Tun.......
 
* Sapok = Sepupu , cousin ...

Rabu, 16 November 2011

l celebrate birthday preschool l

 happy birthday to you.....
happy birthday to you..    happy birthday to youuu ...

" Pra Refflesia & Pra Matahari "

 

x da benda maw cakap...so..layann gambar je laaa . .
 
Bahagian atas " Pra Matahari bersama guru kelas "
Bahagian bawah " Pra Refflesia bersama guru kelas "


 
Kesian ni budak.. [ k e l a p a r a n ] suda tgk tue nasi ayam
siaaappp jeling lagi sama aq..

Hadiah untuk yg befday dan bukan befday

 Kek - kek sedap yang berjaya membuat tai gigi...


 
Setia menunggu arahan guru untuk mamam..
[ k e s i a n ] pulak

[ l a d y b u g ] yang comel dan lembut..
aq target ladybug merah 2...
perghhhh...yummmy


[ K E N Y A N G ] sudah sampai tak mampu untuk bersuara
terima kasih sebab jemput ustazah ~ terharu pulak

Ahad, 13 November 2011

Test Driving Part 1


credit by en.Google 


Sebulan yang lalu.. aq mendaftarkan diri dalam kelas memandu...seperti biasa ,  1st day tue kena menghadiri bengkel selama 5 jam..huuu ~  selepas bengkel ni kena test komputer... 12 november ( kemarin ) ak beranikan diri untuk g test komputer...( cehwahhh ) .. struggle ni baca buku Undang-undang 2...sampai bawa g sekolah,curi masa untuk baca...sbb kata umie ku " jgn sampai gagal ya..kena bayar lagi kalau fail " .. Malam sebelum ari ak g test komputer, ak struggle baca buku undang-undang sambil-sambil mata melihat MaharajaLawak Mega ... bangun pagi lepas solat subuh sambung lagi baca buku  

Isnin, 7 November 2011

[ J . T . P ]

assalamualaikum w.b.t
apa tu [ J . T . P ] ??
jawapannya : Jelek Tapi Sedap
tiba-tiba teringin pula mencuba resepi kek ...
jadi sy pun mencuba dengan penuh yakin dan yakin...

" Blueberry Chocolate Cake" 
~ kukus

  dimulakan dengan basmalah

        ~ daripada pandangan atas ~
        ini la rupa 2 kek...
               Jelek kan tapiiii Sedaaaaap..

yang ni digambar dengan lebih dekat
~ tengok my sister tabur yang bulat2 tu.. ~

 
nampak tu lubang...
hahah... jelek kan...
Tapii Sedaaapppp

knapa sy cakap Jelek ?... sebab rupa ini kek la...nda rata and mcm jalan grabel ( bnyk batu2 ) ...Kek ni sy makan , xda pun rasa bluberry....coklat jak la yang terasa..mungkin ada terselit bluberry 2 dmn-mn sehingga x terasa kesedapan bluberry 2... ANNA n Unie.. nampak sedap x kek sy buat....Maw rasa ? ? Datang la uma...hehehe...

* Sori xdpt nak taip  resepi kek coklat bluberry ni....
* percubaan pertama - gagal dari segi rupa tetapi lulus dari segi keenakannya
..next time cuba lagi... ~ Tiramisu


* JELEK means B U R U K , TIDAK CANTIK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks