Jumaat, 2 September 2011

Soalan PANASS !!

tidak ku sangkaaaaaaaaaa.....

soalan pertama umie ku lontarkan kepada ak ketika SAHUR...
  Umie : Bie , ada suda cewe' mu ka ? Kenal2 bha sama umie..
  Saya : hah..erm..( mamai2 trus cergas dengar soalan 2 ) ...xda bha...malas bha ak bercewe'2 ni ( konon )

Soalan kedua umie ku lontarkan kepada ak ketika RAYA KEDUA...
selepas menerima panggilan daripada Pakcik ku ( secret name ) .. 

  Umie : Bie , ada 2 anak pakcik TUUUUUTTSSS , sorang jak dya lelaki dalam adek bradik nya..cuba ko     tackle dya...kaya 2 kau nnt....( kira macam ni la soalan umie ku.. )
  Saya : Umie ni , dengan spupu pun maw tackle ka..? ( dalam hati : sembarangan jak , haha tersipu2 malu 
(yackss ) )

******  BERAYA la pulak di Rumah pakcik tuuuuttttss 2... *****
sambil2 beramah mesra dengan pakcik dan makcik 2 , seperti biasalah soalan lazim...SEKARANG BUAT APA ? STUDY DIMANA ? BILA BALEK KL ? penat nya menjawab....Raya ni hampir 50x ak jawab soalan sebegitu..ok2 kembali ke soalan tadi...trus ada anak pakcik 2, ( seperti yang diceritakan oleh umiku la.. ) dya pun sama disoal bertubi2 ole makcik2 ku sama dya...antaranya...SEKARANG BUAT APA ? KERJA APA ? anything else...paling ak menajam kan telinga part ni..."KERJA BUAT BANGUNAN "..maknanya " ARKITEK " fuiyooooooooo....respect ar... 

time d rumah pakcik ku , aku nda banyak bercakap melainkan apabila disoal...hahah..trep2 ayu gitu  ( bluerkss ), yalah, time 2 ak join dengan geng2 makcik2, abg ,adek n kakak ku kreta lain,nda maw dorang join... sampai la kmi pulang..nda ak salam dya sbb, BUKAN MUHRIM KAN.. 
time d kreta otw maw g open house fmily,ak tnya umi ku :-
Saya : amacam umie,ok jugak calon menantu umi..haha ( sengaja , maw ngasi kena )
Umie : ok bha..napa maw ?? ( kena balik diri sendiri ) (+____+)

Ooo Ya...sbelum g rumah pakcik ku , kmi sekeluarga g Open house...Rumah keluarga juga..c2 pun umi ku membuka cerita memandangkan anak makcik ku 2 maw kawin...

Umie : aku maw carikan bha c bibie ni cewek....( terkejut ni mendengar...nasib baik kazen2 ku nda banyak yang dengar )
Makcik : oo yakah..ada ni anak ku c boboi,dya pun tgh single...( Gulp, merah suda muka ku time 2,mcm maw jd frame gmbr jak masa 2  )
Umie: oo..yaka..na mcm mn 2 ar.,.

***********************
Umie : cari2 la bha ko cewe' bha..
Saya : ya bha..erm, apa kata umi carikan ak..hahah
Umie : btul....klu g2 senang jak la...

(( fuiyoo, betul2 oo my mum ni .. ))



 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks