Jumaat, 1 April 2011

Saya akan jadi Cikgu !!

HAH...tggal beberapa minggu lagi..mcm ndak prcya jak...mcm baru jak :-

* mendaftar di PKK..nangis2 depan my bro..
* angkat bagasi sampai tingkat 5 ( Qaryah ) . .
* punggah2 barang dari bilik ke bilik..
* Semester bertukar semester...subjek silih berganti...
* struggle mid-term N final exam d PKK n Dpu...
* kem B.i.G , kursus kawin..
{{ semua da berjaya saya tempuhi }}
.WHOOOOOAAAAAHHHHHH....

sungguh ku tak percaya...cepat nya masa berlalu...still ingat lagi kata kazen ku :

Abg Mang : sem brapa ko ?
Bibie : sem 1..
Abg mang : oo..brapa taun study ??
Bibie : 2 tahun 1/2 . .
Abg Mang : Eleh..skjap jak 2..ndak 2 d rasa...

Slepas bulan 4 ni..aq akan menjalani R.O.S ( rancangan orientasi sekolah ) . .ROS ini mesti dibuat sebelum Praktikum...HAH ...ak dapat Sekolah Rendah Agama Bangi Lama...di mana ka?? Aq pun nda taw...search d internet..x jumpa..ada yang cakap dekat WARTA , Stesen KTM...pening2x... Maw servey dlu..mo cari rumah sewa . . aduiiiii...Cabaran...nda pa.. Allah Sentiasa di Hati... ingat ALLAH , selawat Nabi n ingat pengorbanan umi n bapa sebelum melakukan sesuatu perkara....WO AI NI...MWAHHHH..
 banyak persediaan sebelum praktikum ni.. dari segi fizikal n mental....
  " Ya Allah,Permudahkanlah segala urusanku... "

( saya akan jadi Cikgu !! )
Nasib baik ada anna ...heheh :) . .aku sekali ngan anna ... suka sangat2x..gembira sangat2x..happy sangat2x..hehe..and rakan praktikum selama 3 bulan di SRA BANGI LAMA ialah... kak finaz , kak linda , kak seha n aida..huhu..smua dak Tasl..aq n anna jak dak pndidikan islam... huuuuu... chayok2...smoga dapat bergelar cikGu yang Terbaekkk punya.....

 ( Senyuman miaw2x untuk ANNA )
tapi yang sedey nya..Unie , Dilla , kak iLaa , kak tira , kak lisa..geng2 p8-10 , p9-3 and dak pendidikan 8  terpaksa berpisah..dan shortsem ni la plg last kita sama2...huhu..masing2 dapat sekolah berlainan.. Ya Allah...cepat betul masa berlalu..mcm smalam baru kita berkenalan... terima kasih sebb jadi penghibur bB d KUIS ni..layan bB ni yg ntah pa2 ni..ARGHHHH..maw nangis ni...mcm xmo hari yang akan datang 2 datang dgn cepat..banyak lagi story , karenah n perkara yang bB maw share sama kamu..tapi apa kn daya..MASA , WAKTU , JAM nda pernah berhenti , blum pernah lagi menunggu sekejap..ia bergerak jak bagai duit yang kita belanjakan , air yang mengalir dll...

p/s : thnx friend coz being my friend...without you meby i have not strenght when i'm far away from my family..

" saya GEMBIRA dapat berkenalan dengan awak "
" saya GEMBIRA bila awak gelak ketawa depan saya "
" saya GEMBIRA bila kita saling menegur "
saya GEMBIRA awak sudi jadi kawan saya"
" saya GEMBIRA ...GEMBIRA..GEMBIRA "

:: semoga ALLAH dapat membalas segala keGEMBIRAan ini untuk awak dan saya ::
UKHWAFILLA ABADAN ABADA

 awak la kawan , sahabat , teman , adik , kakak , ibu , sayang , CHINTA saya..mwah3x

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks