Isnin, 21 Mac 2011

kawan bertukar cinta

aihhhh bB...sejak bila jd begini niey....sebenarnya aq pun nda taw...aq letak status dekat FB ni..punya ramai orang LIKE...Aq pun nda taw pa pasal dorg LIKE... sebenarnya mmg adat orang bercinta...1st2 kawan dlu..lama2 suda berkenan dihati..pa lagi bercouple la..mmg begitu la putarannya..nda pernah lagi aq jumpa orang b'couple dulu baru berkawan..lain la klu orang yang bercouple 2 break..tp e2 pun dimulakan dengan berkawan dulu...( mcm x percaya aQ tulis entry sebegini ) . .

tapi.....( banyak btul ' Tapi ' c Bb ni ) ... aQ pun t'golong ka status " kawan bertukar Cinta " . . Ya Allah....mudah-mudahan dihindarkan...bukan aQ ndak maw...tapi belum bersedia...insyaAllah...ada juga 2 hikmahnya knapa ak buat sebegini....

ksian btul ak tengok kawan2 ku..especially Anna dan Unie ...maw btul tgk aQ b'couple...sampai mengasi kena niey...yang paling maw ktawa c Umar...adakah dya ckp ma Anna : -

" bibie 2 tak teringin ke ada pak we ?? "

hahahhaha...luchu2x....ketawa yang perut... da lagi ni..kawan sekelas ku.. c ??? yg ni pun mengasi kena...aQ hanya mampu ckp.. :-
" kami kawan la..."

Hah....sapa kah ??? btul...kawan jak 2...

thanx kawan2...selalu buat aQ merah muka....sampai jadi seorang yang pemalu suda..hahah...sinting c bibie niey...S.S taw


My Favourite Song

Cinta Berkawan

Album : Masa Muda
Munsyid : edCoustic
http://liriknasyid.com

Seutas tali memadu simpul tawamu duhai kawan
Simpulnya jatuh dipelupuk nurani yang tertambat cinta
Cinta berkawan bersama nikmati semusim masa

Disela kehangatan berkawan adalah aku pandang
Satu persatu garis wajah duhai kawan penuh harapan
Andai saja slalu bersama setiap masa sehati


Suratan Tuhan kita disini menapaki cerita bersama
Cinta berkawan karna sehati dalam kasih Illahi
Tepiskan hal yang berbeda agar kisahmu teramat panjang
Simpan rapi harapan berkawan selamanya..

Jumaat, 18 Mac 2011

Aishah yang Comel


  c kecik yang comel , cantik n Aktif..
miss u..mwahh



Tgk sapa 2 aishah..tgk Aunty bB ye..
alahai....sayang Aishah


sama umiey aishah..thanx As , sbB datang..semoga As dapat meneruskan perjuangan sebagai seorang uMiey dalam mendidik Aishah menjadi insan yang solehah..dan guru pada masa akan datang..Aminn

 
ni kek untuk Anna ..
Epy Besday aNNa..
sory if pena lukakan,sakitkan , kecewakan selama mana kita berkawan...
thnx bagi support dalam pa jg hal...
semoga dirimu menjadi insan yang solehah dan sentiasa mendabakan keredhaan Nya..AMMINN

Selasa, 15 Mac 2011

Kem Bina Insan Guru siri 6 tahun 2011


Kem B.I.G ini diadakan di Lapangan Biologi UPM, Port Dickson...yang terlibat B.i.G kali ini kelas P.i 2,3,4,7,8 n tesl E....kira2 nya 100 orang la..seawal jam 7.30am kami diarahkan utk berkumpul tapi jam 9.00am baru bergerak...

jam 9.30am bru sampai kem..nda jauh la jg dari Kuis p PD 2...hari 1st kami di kem hujan 2run..alhamdullilah..nda jgk lebat la...tuan hj Rekkeman n Tuan Sam bagi ucapan sebelum membuat khemah...time 2 juga ada pelantikan AJK..di pilih secara rawak...lepas zohor 2..hujan pun mcm renyai2 suda..kami diarahkan utk buat khemah...1 khemah 4 0rang.. kami dibahagikan kepada 8 kumpulan...dan aku kump.2 yang tediri daripada ( ekin,nabiela,ummi,bB,dilla,ella,sakina,jasmiera,sakinatilhuda,insyirah,nik , fiteriyana n fatin )..nama kumpulan diambil sempena nama burung..so kami pilih burung bangau...kumpulan lain ada juga pilih burung pipit,raja udang,helang,kakakTua,merak,merpati..ini jak yang ak ingat...

( aQ , Kak Lisa , dilla n Tqa pisqah )

petang nya 2...kami disuruh g Laut...belajar cara2 pasang rakit ( padahal nda pasang pun )...cara berkayak...kami di suruh tinjau2 dlu..sbb bsok pagi baru main rakit n kayak..

hari ke-2
lepas jak sarapan kami disuruh bersiap2 utk p laut...ohohoh..main kayak n rakit...huhu..best oo...d aktiviti laut 2,kami d bagi 4 bhagian aktiviti iaitu rakit,kayak,terompah gergasi n corporate building....lama nya suda nda main kayak..paling las masa form 5....pa yang best..masa water confident..huhuh..ak bole apung kan badan...waw...gumbira rasanya...tapi berenang nda pula pas...walaupun tem kecik2 dulu slalu g kolam renang....
( terompah gergasi...kiri kanan..)
kami balik tghari la..abis basah kuyup...balik jak trus mandi...maw solat kan..jam 2pm kami ada LDK iaitu..pembentangan logo ..


 ( fatin bentang logo kumpulan kami )

pada sebalah maghrib..kami ada Tazkirah..part yang ak pling suka walaupun kadang angguk2 juga...ada senior kami join kem ni juga c kak ALIA..tesl...dya crita la pngalaman nya time praktikum n madam zak pun ada bagi tazkirah...I LOVE it..

hari ke-3
ada qiamullail yang diimamkan oleh ustaz Fuad..subuh 2 ustaz Sapie..ustaz sapie bagi tazkirah..entah mcm mn ak bole memancing...meby tlampau penat bha...tapi ari ni best..aktiviti kami ialah junggle trekking d Tanjung tuan, melaka...wahh..sampai sda ak d melaka...hari ini juga ada penghijraan burung dari pelbagai negara...spesis burung helang la..kata tuan hj,sebanyak 20000 burung berhijrah jam 6pm...yg sedehnya..nda dpt tgk bha...tlampau awal kami pulang...dalam hutan ni..kami p rumah api n tgk perigi n bekas tapak kaki hang tuah...pastu kami d suru masak dalam hutan..kump. ku paling las d nilai ..nta mcm mn,kmi pkir dekan n ust sapie yg mnilai rupa-rupanya madam zakiah n miss natasya yang menilai..so , dorang nda merasakan kesedapan masakan kami la..( ceh)
monyet  yang comel 
tapak kaki hang tuah

perigi...dalam oo

masakan kumpulan kami

bangau da great

pic ngan madam zakiah,miss natasya n puan nisak

cakk cakk bangau

petang 2, ada ceramah dari tuan haji ishamuddin...ini pun ak memancing...d samping dya bagi ceramah,ak p wat laporan...pas asar 2 kami berlatih sbb mlm nya ada persembahan lagu patriotik,lagu kanak-kanak n sketsa setiap kumpulan..tazkirah maghrib disampaikan oleh en.firdaus .. menceritakan ciri2 mukmin berjaya daripada surah al-mukminun ayat 1-6 dan diselitkan cerita2 n pngalaman..
hari terakhir...~
yahooooooo...balikkkkk suda....sarapan 2 kami makan nasi lomak...haha..sedap oo..lepas sarapan 2, kami ada kawad n d suruh buka khemah n keringkan..lepas suma2 2..stiap kump di arah kan membersihkan kawasan khemah..dapur...tandas..n lain2 lagi...yg penting bersih..n then,pas smua 2. tuan hj rekkeman mngarahkan kami untuk berkumpul sbb ada refleksi...ak d antara orang yang bagi refleksi...hehe..nta mcm mn ak bole berdiri n bercakap..brani pulak..kihkih..bnyk komen positif dari para peserta...wahh...alhamdullilah..lepas refleksi ada majlis penutup..kak ct d umukan sebagai peserta terbaik...tahniah kak...

pic kenangan dari kem lapangan biologi UPM
suasana kem

tuan sam n tuan raja

bella bagi refleksi

miss natasya...

pi. 8 great

maw balik suda

with madam zakiah

Ahad, 6 Mac 2011

Jika belum siap..cintailah dia dalam diam

  berkongsi nota sahabat dari FB... semoga mendapat manfaat dan keredhaan daripada ALLAH..aminn.. thanx ~ NADHIATUL HUSNA ~

Bila belum siap melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukuplah cintai dia dalam diam..
kerana diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya...
kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang,
kau tak mahu merosak kesucian dan penjagaan hatinya..
kerana diammu...
itu dapat memuliakan kesucian diri dan hatimu..
menghindarkan dirimu dari hal- hal yang akan merosak izzah dan iffahmu..
kerana diammu...
itu dapat menunjukkan bukti kesetiaanmu padanya..
kerana mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH SWT.pilihkan untukmu...
ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan Ali?
yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan...
tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah
sahabat...
kerana dalam diammu tersimpan kekuatan..
kekuatan harapan...hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itudapat berbicara dalam kehidupan nyata...
bukankah Allah tak akan pernah memutuskan harapan hamba yang berharap padanya?
dan jika memang 'cinta dalam diammu' itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata,
biarkan ia tetap diam...
kerana...
jika dia memang bukan milikmu, dengan izin Allah , melalui waktu akan menghapus 'cinta dalam diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat untukmu...
biarkan 'cinta dalam diammu' itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu menjadi rahsia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu...
kerana yakinlah...
Allah akan memberikan ganti yang lebih baik lagi atau mewujudkan mimpimu di kemudian hari..
bersabarlah dalam diammu...


Sabtu, 5 Mac 2011

My Lappy Desktop

huhuhu....xtaw maw post entry apa....dupp..dupp..dupp...dapat idea...

aq maw cerita pasal lappy ku...walaupun kecik...tapi berguna....just click and search ( smua lappy pun sama )....hehhe..klu ada org maw guna ni lappy mesti tekanan...SEBAB....lappy ni kn berat...so,kena sabar layan lappy ni...klu di layan ganasz..ganasz...konfem HENG....!!!! al-maklum la... lagi 1...laptop ni nda bole pasang lagu klu maw di dgr umum...silap-silap...GAGAP la 2 nnt..hahahha..  (ketawa sendiri..sinting apa )....


( desktop lappy ku )



Khamis, 3 Mac 2011

당신은 친구이기 때문이...


wahaiiiiiiiii c wahaiiiiiii , 
heheh....
malas suda ak maw berkawan sama orang yang yang sombong macam ko...
pernah kan ko janji sama ak...
b4 ko masuk ipt ni..jgn d lupa nya kawan...
ak taw la ko bnyk kwn pompuan...
ndak jg bha jelez...ssh ni klu d tipu...
mmg da d'agak bha...
tapi nda pa la...
teruskan la dgn cara mu...
nda n malas suda ak kesah...



setia jgk ak sama ko.... walaupun suda 2kar club..
tapi yang nda puas ati...np no.7 bukan no.8...arghhhh
xmo2...
hidup M.U......
Muslimah united bukan Manchester united...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks